Koeman: 'We moeten iets rechtzetten'

Max Max
05 sep. 2023, 13:43
05 sep. 2023, 13:43
© IMAGO

Bondscoach Ronald Koeman hoopt komende week op een positieve reactie van zijn ploeg na de mislukte Nations League in juni. Hij wil dat er meer hardheid komt in het elftal.

Koeman zei op de persconferentie: "Als je met een teleurstelling te maken hebt, is het fijn als je ze direct weer bij je hebt. Dat was niet zo. Daarom heb ik wel wat belletjes gedaan. De manier waarop we in de eerste helft tegen Italië speelden, was heel erg slecht."

Het mag allemaal best wat harder af en toe: "Het is heel gezellig in de groep, dat zie je als je ze weer binnen ziet komen. Maar je moet ook hard naar elkaar zijn. Ik vind dat de spelers elkaar te weinig corrigeren. Als de buitenspeler zijn back meermaals laat lopen, moet je er wat van zeggen. Het is ook een stuk communicatie en daarin is Denzel te lief geweest."

"Het besef moet nu wel aanwezig zijn dat we iets recht moeten zetten, zowel qua spel als resultaat. We kunnen niet voorkomen dat er een negatieve tendens rond het elftal is ontstaan, maar we kunnen wel laten zien dat we beter kunnen."

Lees meer over:

EK 2024 Ronald Koeman