Koeman wil best terugkeren bij Oranje

Max Max
03 mrt. 2022, 13:10
03 mrt. 2022, 13:10
© IMAGO

Voormalig bondscoach Ronald Koeman staat open voor een nieuwe periode als bondscoach van het Nederlands elftal. In augustus 2020 vertrok Koeman bij de KNVB om bij FC Barcelona aan de slag te gaan, zijn droomclub. Daar werd hij echter alweer na een dik jaar ontslagen.

Koeman miste het EK 2020, dat in de zomer van 2021 werd gehouden, door zijn vertrek bij Oranje. Dat vindt hij nog altijd lastig. "Je wordt bondscoach om ook een eindtoernooi mee te maken. Dat ontbreekt", zegt Koeman in Videoland-serie Força Koeman. "Als ik daar ooit weer een kans voor krijg... Ik ga niet solliciteren, maar dat is wel een gemisje. Wie weet komt dat nog een keer. Dat past misschien nog wel het beste bij mij: niet iedere dag op het veld staan."

Ook zijn vrouw Bartina bemoeit zich met de toekomst van haar man Ronald. "Zo wil je toch niet eindigen? Hij wil nog zo graag bewijzen dat hij het wél kan. Maar dan moet hij wel in een gespreid bedje komen. Niet in zo'n puinhoop als waar hij nu in terechtkwam."

Oranje gaat eind van dit jaar met Louis van Gaal als bondscoach naar het WK in Qatar. Koeman geldt als serieuze kandidaat om Van Gaal daarna op te volgen en een volgende klus op te pakken bij Oranje.

Lees meer over:

Ronald Koeman Zijlijn