Driessen ziet afvaller en 'zekerheidje' voor Koeman tijdens PSV-Borussia Dortmund

Willem Leijgraf Willem Leijgraf
21 feb. 2024, 11:37
© IMAGO

Ronald Koeman heeft na het zien van de wedstrijd tussen PSV en Borussia Dortmund (1-1) één plek in de Oranje-selectie voor het EK vergeven en door een naam een streep gezet, zo denkt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf zag Donyell Malen namens de Duitse topclub uitblinken, terwijl hij Ian Maatsen tegen vond vallen.

Malen maakte sinds zijn debuut in Oranje in 2019 onder Koeman twee jaar lang nagenoeg altijd deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. In 2022 raakte hij geblesseerd en werd hij vervolgens door toenmalig bondscoach Louis van Gaal gepasseerd voor het WK in Qatar. Dortmund-teamgenoot Maatsen werd in oktober voor het eerst door Koeman bij de selectie gehaald, maar kwam die interlandperiode niet binnen de lijnen.

De EK-kansen van Ian Maatsen en Donyell Malen bij Oranje

Volgens Driessen lijkt een interlanddebuut voor Maatsen ver weg na zijn optreden op bezoek bij PSV. “Hij zat een aantal keer bij de selectie van Oranje maar wacht nog op zijn debuut”, schrijft de chef voetbal in zijn column woensdagochtend. “Tegen PSV liet de door Chelsea opgeleide linksachter een hele matige indruk achter. Of hij verspeelde de bal of maakte de verkeerde keuzes. Zijn trainer nam hem nog even apart zonder enig resultaat.”

Driessen is meer te spreken over Malen en denkt dat hij ‘een zekerheidje’ is voor de Oranje komende zomer. “Het was, tot aan de gelijkmaker van PSV, zijn wedstrijd. Ongetwijfeld tot genoegen van bondscoach Koeman”, schrijft hij. “Bij ieder Duits gevaar was Malen betrokken. Waar hij bij het Nederlands elftal altijd de fletse versie van zichzelf laat zien, blijkt hij in Duitse dienst een van de grote meneren. In de vorm van de eerste helft zal Malen een zekerheidje zijn voor Koeman voor het EK in Duitsland.”

Lees ook: Mislopen WK onder Van Gaal deed ervaren international pijn: ‘Dit hoort niet’

Malen opende tegen zijn voormalig werkgever de score voor Dortmund en zag Luuk de Jong in de tweede helft via een penalty PSV op gelijke hoogte brengen. De 24-jarige aanvaller was nog dicht bij een tweede treffer, maar zag zijn poging gekeerd worden door Walter Benítez. Aan de andere kant had Johan Bakayoko de grootste kans nadat hij Maatsen passeerde. Zijn schot kwam vervolgens recht in de handen van de goalie van Dortmund.