Memphis Depay heeft plotseling speciale klik met ‘gevaarlijke jongen’ in Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
07 jun. 2024, 08:25
07 jun. 2024, 10:50
Memphis Depay viert zijn treffer voor het Nederlands elftal
© IMAGO - Memphis Depay viert zijn treffer voor het Nederlands elftal

Memphis Depay is zeer tevreden over de samenwerking met Jeremie Frimpong. Het Nederlands elftal was donderdag in een oefeninterland met 4-0 te sterk voor Canada, mede dankzij doelpunten van Depay en Frimpong. Depay opende de score op aangeven van Frimpong, die pas zijn derde interland speelde en een zeer gevaarlijke indruk maakte. “Bij de 1-0 was het echt een vlijmscherpe voorzet van Jay”, vertelde Depay na afloop.

“Hij gaf echt een fantastische bal. Hij speelde ook echt een fantastische wedstrijd en ik ben heel blij voor hem. Ook voor mij is het lekker dat ik een doelpunt wist te vinden en er nog nét bij kon. Goed doelpunt. Hij heeft zijn stempel gedrukt en hij is supersnel”, somde Depay op in gesprek met de NOS. “Vanaf hier kan hij alleen nog maar verder groeien. Als hij met de juiste timing diep gaat lopen in combinatie met de afspraken met middenvelders en met mij... Je ziet het: zelfs Alphonso Davies houdt hem niet bij. Gevaarlijke jongen.”

Artikel gaat verder onder video

Depay en Frimpong genieten bij Oranje

Frimpong danste donderdag als rechtsbuiten letterlijk en figuurlijk over het veld. De uitblinker deed na de 1-0 een speciaal dansje met Depay. “Ons dansje? Dat was een Ghanees dansje toevallig. Dat hadden we niet afgesproken, maar wij hebben onze roots in Ghana natuurlijk. Ik verraste hem eigenlijk, maar hij wist gelijk wat hij moest doen, haha”, lachte Depay, die doelpunt nummer 45 in Oranje maakte.

Lees ook: Eén Oranje-speler weet nu al dat hij op de bank zit op het EK: ‘Klote’

“Memphis danste eerder al zo op de training. Of hij het had aangekondigd na een goal ook te doen? Nee, ik zag het niet aankomen. Maar volgens mij deed ik het wel aardig", zei Frimpong, geciteerd door Nu.nl. “Ik ben geen mindere danser dan Memphis, dat is zeker.” Als vleugelaanvaller hoefde hij donderdag weinig te verdedigen en kwamen zijn aanvallende kwaliteiten goed tot uiting. “Maar het is niet zo dat ik mezelf vanaf nu als rechtsbuiten in dit Oranje zie”, zei Frimpong.

Lees ook: Koeman discussieert over haarband van Depay: ‘Ik was verrast’

“Weet je, het is moeilijk genoeg om in een nationaal team te komen. Waar de bondscoach me nodig heeft, daar speel ik. En als ik niet speel, steun ik het team toch altijd.” Frimpong tekende donderdag zodoende voor zijn eerste assist én zijn eerste goal in Oranje. “Jeremie speelde meer als rechtsbuiten dan als wingback. Net als bij zijn club. En dat heeft hij geweldig gedaan. De voorzet bij de 1-0 was geweldig en zijn goal was goed. Hij had veel dreiging. En dat tegen een speler die zeker niet de minste is", doelde Koeman op Davies.