Memphis Depay krijgt bij Oranje niet één maar twee bijnamen

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
07 jun. 2024, 10:41
07 jun. 2024, 17:17
Jeremie Frimpong en Memphis Depay na Nederland - Canada
© OnsOranje - Jeremie Frimpong en Memphis Depay na Nederland - Canada

Memphis Depay speelde donderdagavond een belangrijke rol in de 4-0 overwinning van het Nederlands elftal op Canada. De aanvaller noteerde de openingstreffer en opvallend was ook zijn goede connectie met de uitblinkende Jeremie Frimpong. Het ging voorafgaand en vooral tijdens de eerste helft echter ook over een opvallend attribuut van Depay. Een witte haarband, waar veel socialmedia-gebruikers zich absoluut aan ergerden.

De KNVB deelde na afloop beelden van Frimpong in de kleedkamer van het Nederlands elftal, waar hij zijn blijdschap toonde. “Natuurlijk! Ik voel me goed en ben blij om het team te helpen. Ik ben blij met de overwinning en ook het doelpunt van Memphis. Hij is Allen Iverson!”, doelde de veelzijdige rechtspoot op de voormalig NBA-basketballer, die bekend stond om zijn zweetband die hij tijdens iedere wedstrijd om zijn hoofd droeg.

Haarband Memphis Depay gaat viraal

Na afloop van de interland beschreef analist Pierre van Hooijdonk de voorzet van Frimpong, die hij op maat afleverde bij doelpuntenmaker ‘Memphis Kyrgios’. “Noem je Memphis nu Kyrgios?”, vroeg presentator Gert van ‘t Hof. “Memphis Kyrgios, ja”, verwees Van Hooijdonk lachend naar tennisser Nick Kyrgios die juist overigens vaak met een pet speelt.

Ronald Koeman weet nog niet of Depay zijn witte hoofdband ook op het EK zal dragen. De bondscoach werd verrast door zijn sterspeler, zo erkende hij. “Wat is de functie van een haarband?", vroeg Valentijn Driessen zich openlijk af op de persconferentie. Koeman: “Dat weet ik niet”, glimlachte Koeman. “Dat zou je Memphis moeten vragen. Ik was verrast. Ik had het niet gezien. Ik zag het echt pas vlak voor de wedstrijd, toen we naar buiten gingen.”

Lees ook: Eén Oranje-speler weet nu al dat hij op de bank zit op het EK: ‘Klote’

Koeman weet nog niet zo goed wat hij ervan vindt. “Ik ga er even rustig over slapen. Ik heb er toen ik het zag niks over gezegd, nee.” Driessen denkt dat ‘de oude Koeman van een paar jaar geleden’ daar wel wat van gezegd zou hebben. Koeman: “Ja, maar het is de nieuwe tijd hè. We zullen zien of hij hem tegen IJsland ook draagt.”