Memphis Depay verrast met opvallend detail op zijn nieuwe hoofdband

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
15 jun. 2024, 13:58
15 jun. 2024, 22:07
Memphis Depay, Nederlands elftal, Oranje
© IMAGO/Mee Met Oranje - Memphis Depay, aanvaller van Oranje

Memphis Depay heeft een nieuwe hoofdband. Tijdens de training van het Nederlands elftal, in aanloop naar het eerste EK-duel met Polen, droeg de aanvaller een gepersonaliseerde hoofdband met het cijfer tien erop, zijn rugnummer bij Oranje.

De hoofdband van Depay is een veelbesproken onderwerp de afgelopen week. In de oefeninterland met Canada (4-0) droeg de spits voor het eerst een haarband. Bondscoach Ronald Koeman was daar destijds verrast over, maar hij wilde het niet verbieden. In de vriendschappelijke interland met IJsland (4-0) droeg Depay dan ook wederom een haarband. In beide interlands scoorde hij ook, al werd zijn treffer tegen IJsland uiteindelijk afgekeurd.

Memphis Depay heeft nieuwe, gepersonaliseerde hoofdband

Na vragen van enkele journalisten legde Depay na de wedstrijd tegen IJsland uit waarom hij de zweetband droeg. Volgens de aanvaller houdt de band zweet uit zijn ogen, maar uit zijn antwoord bleek ook dat hij het accessoire niet louter uit praktische overwegingen draagt. “Het staat me mooi en mijn vriendin vindt het mooier staan bij me. Geweldig! Nieuwe look. Who cares? Ik voel me er goed bij.”

Lees ook: Ronald de Boer pleit voor 'held van Oranje' in defensie tegen Polen

Na afloop van de vriendschappelijke wedstrijden ontstond er in Nederland een ware run op hoofdbanden. Tijdens de interland met IJsland droegen er op de tribunes in De Kuip tal van supporters een hoofdband en sommige winkels waren in rap tempo door hun voorraad heen.

Lees ook: Van der Vaart zou sensatie uit basis Oranje laten: ‘Wat een speler is dat, zeg’

Johan de Jong, eigenaar van feestwinkel.nl verkocht bijvoorbeeld twee- tot driehonderd witte zweetbanden sinds het duel met Canada. “We kunnen ze nergens meer bestellen, de leverancier heeft ook niks meer”, zo vertelde hij tegen De Telegraaf. Of Depay zijn nieuwe, gepersonaliseerde band draagt tijdens de EK-wedstrijd tegen Polen is (nog) onbekend.