Mexicaan Alvarez:'Dat moment vergeten we nooit meer'

Max Max
07 okt. 2020, 10:21
© IMAGO

In zijn eigen Johan Cruijff ArenA speelt Alvarez vanavond met zijn land Mexico tegen het Nederlands elftal. Een beladen duel, dat sinds het WK 2014 nooit meer hetzelfde zal zijn.

In 'wedstrijd van toen' blikten we al terug op Nederland - Mexico op het WK 2014. Ook Alvarez kijkt in gesprek met de Telegraaf terug op dat duel: "Ik was tijdens het WK 2014 in Brazilië zestien jaar en keek de achtste finale tegen Nederland thuis op de bank. Het penaltymoment van Arjen Robben vergeet ik nooit, niemand in Mexico trouwens. Iedereen voelde dat ons heel veel onrecht werd aangedaan en de teleurstelling en woede waren groot."

"Dat we een paar maanden later vriendschappelijk wel van Oranje wonnen, voelde niet als wraak en nam de pijn niet weg. Elk duel met Nederland heeft sinds dat WK nu extra lading. Zoals alle Latijns-Amerikaanse landen spelen wij met ons hart. Of het zoals nu een oefeninterland is of niet, we vechten als leeuwen. Daar heb ik Daley Blind en Quincy Promes grappend al voor gewaarschuwd."

Lees meer over:

WK 2022