Mossou heeft weinig genoemde suggestie voor aanval van Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
04 jun. 2024, 17:50
04 jun. 2024, 18:17
Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad
© IMAGO - Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad

Sjoerd Mossou denkt dat Ronald Koeman er goed aan doet om Memphis Depay en Brian Brobbey samen te laten spelen tijdens de oefeninterlands. De journalist van het Algemeen Dagblad is benieuwd hoe de aanvallers van Atlético Madrid en Ajax het er samen van af zouden brengen, ook al heeft bondscoach Ronald Koeman reeds laten weten dat hij niet van plan is om een systeem van twee spitsen te introduceren.

Als het aan Mossou ligt, moet Koeman in de vriendschappelijke interlands tegen Canada (6 juni) en IJsland (10 juni) testen of Depay en Brobbey daadwerkelijk samen kunnen spelen, al dan niet in de punt van de aanval. “Ik zou het wel een leuk koppel vinden. Volgens mij hebben ze nog nooit samengespeeld, toch? Dus je moet echt kijken of ze complementair zijn aan elkaar, daar valt misschien nog wel wat tegenin te brengen. Maar dat moet je uitzoeken”, vertelt Mossou in de AD Voetbalpodcast van het dagblad.

Artikel gaat verder onder video

Brobbey én Depay samen in het Nederlands elftal?

“Maar het zijn in ieder geval sterke jongens, dus het is niet zo dat de verdedigers denken: dat fix ik wel even.” Brobbey en Depay speelde inderdaad nog nooit samen. De aanvaller van Ajax maakte in oktober zijn debuut in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland (0-1). Dat was een van de acht interlands die Depay in 2023 door blessureleed moest laten schieten. Brobbey miste door fysiek malheur de interlandperiodes in november en maart. Depay maakte in maart zijn rentree in Oranje, na een jaar van afwezigheid.

Lees ook: Ruud Gullit richt zich opnieuw tot Frenkie de Jong na interview

“Een systeem met twee spitsen met hen samen? Nee, dat heeft niet mijn voorkeur”, vertelde Koeman in maart in aanloop naar de oefeninterlands met Schotland en Duitsland. “Het wordt een van die jongens in de spits, maar Memphis kan natuurlijk ook nog linksbuiten spelen.”

Lees ook: Youri Mulder: ‘Waanzinnig, de beste Nederlander in het buitenland’

Blessureleed is volgens Mossou de voornaamste reden dat het nog gissen is naar de opstelling van Oranje op het EK. “Er is nog niet echt een puzzel gelegd. In de afgelopen interlandperiodes ontbraken er vaak zoveel spelers, dat je niet kunt uittekenen hoe we het gaan doen. Dat geldt ook voorin. Dus ik ben wel benieuwd wat uiteindelijk de beste oplossing wordt.”

Lees ook: De Telegraaf verklapt basisplaats na training van Oranje

Een basisplek in Duitsland lijkt niet realistisch voor Brobbey, die afgelopen seizoen 22 keer scoorde in 43 officiële wedstrijden en 12 assists gaf. Normaal gesproken geeft Koeman de voorkeur aan Depay. Daarnaast had Wout Weghorst een belangrijke rol in de EK-kwalificatie en speelt Cody Gakpo bij Liverpool geregeld in de punt van de aanval.