NOS noemt opvallende speler als nieuw ‘wapen’ na training van Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
18 jun. 2024, 09:08
18 jun. 2024, 15:46
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Steven Bergwijn maakte maandag een goede indruk op de NOS op de training van het Nederlands elftal. De buitenspeler van Ajax wordt door verslaggever Jeroen Stekelenburg zelfs als mogelijk nieuw 'wapen' van Oranje op het EK in Duitsland omschreven.

De spelers van het Nederlands elftal kregen maandag bezoek van familie op het trainingscomplex en hadden vervolgens de middag vrij. Aan het begin van de training werd onder meer in partijvorm geoefend. In dat laatste onderdeel maakte Bergwijn een goede indruk, onder meer door twee keer te scoren.

Artikel gaat verder onder video

Steven Bergwijn maakt indruk op de training van Oranje

"Iedereen komt wel in vorm kan je zien", concludeerde Stekelenburg. "Nederland heeft meerdere wapens op de bank en wie ook een wapen aan het worden is, is Steven Bergwijn. Hij is in vorm. Misschien nog wel beter in vorm dan we het hele jaar bij Ajax hebben gezien. Wie weet dat hij later in het toernooi nog van waarde kan zijn."

Lees ook: Erik ten Hag voorziet één wijziging bij Oranje tegen Frankrijk

Bergwijn, goed voor 8 doelpunten in 33 interlands, deed een half uur mee in de oefeninterland tegen Canada en bleef vervolgens op de bank tegen IJsland. In de eerste groepswedstrijd tegen Polen deed bondscoach Ronald Koeman ook geen beroep op Bergwijn en liet hij Georginio Wijnaldum, Donyell Malen, Jeremie Frimpong en Wout Weghorst invallen.

Lees ook: Kenneth Perez schrikt bij Oranje: 'Hij heeft geen klik met teamgenoten'

Nederland vervolgt het EK vrijdag met een wedstrijd tegen Frankrijk. In Leipzig wordt om 21:00 uur afgetrapt. Achter de inzetbaarheid van Kylian Mbappé staat een groot vraagteken na zijn blessure in de wedstrijd tegen Oostenrijk.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Steven Bergwijn