Oranje in spanning na nieuw en cryptisch bericht van Mbappé

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
19 jun. 2024, 14:39
20 jun. 2024, 13:23
Kylian Mbappé, aanvaller van het nationale elftal van Frankrijk
© IMAGO/Instagram - Kylian Mbappé, aanvaller van het nationale elftal van Frankrijk

Het blijft onduidelijk of Kylian Mbappé vrijdag zal spelen in de ontmoeting tussen Nederland en Frankrijk op het EK in Duitsland. De aanvaller brak maandagavond zijn neus in de slotfase van de wedstrijd tegen Oostenrijk (0-1) op het EK. Volgens veel Franse media mist Mbappé zeker het duel met het Nederlands elftal, maar de Franse voetbalbond (FFF) wil daar nog niets over kwijt en ook Mbappé hult zich in nevelen.

Mbappé publiceert woensdag een cryptisch bericht op Instagram met de caption: 'Zonder risico's geen overwinning' en deelt in zijn story een post van de Franse selectie. Op die foto is Mbappé te zien, vergezeld door een emoji van een zandloper. Het is onduidelijk of hij van plan is, en of het medisch verantwoord is, om vrijdag met een gezichtsmasker toch tegen de selectie van bondscoach Ronald Koeman aan te treden.

Artikel gaat verder onder video

Moet Oranje rekening houden met Kylian Mbappé of niet?

Mogelijk verschijnt Mbappé pas op 25 juni met een gezichtsmasker op het veld voor het laatste groepsduel met Polen. Bondscoach Didier Deschamps onthulde dinsdagavond dat Mbappé geopereerd moet worden. "Maar dat hoeft nu niet meteen", zei hij in een videoboodschap op de sociale kanalen. De Franse voetbalbond kondigde aan dat er woensdag een update komt over de toestand van Mbappé.

Lees ook: Ruud Gullit komt met reactie op ophef rondom geschminkte Oranje-fans

Adrien Rabiot schrijft Mbappé nog niet af voor de tweede wedstrijd van Frankrijk tegen het Nederlands elftal. "Ik heb begrepen dat zijn meespelen nog onzeker is", vertelde de middenvelder woensdagmiddag op een persconferentie. "Hij is natuurlijk een belangrijke speler, waar tegenstanders in de voorbereiding van wedstrijden rekening mee houden. Maar we hebben een uitzonderlijk sterke selectie met veel kwaliteit op de reservebank."

Lees ook: Saliba wijst absolute baas aan bij Oranje: ‘Tegenstanders zijn bang voor hem’

Rabiot gaf samen met William Saliba een persconferentie in Paderborn, waar Frankrijk een trainingskamp heeft belegd. Net als de middenvelder van Juventus weet ook Saliba niet wanneer Mbappé weer in actie kan komen. "Ik kwam hem net tegen", zei de verdediger van Arsenal. "Hij gaat vooruit en heeft weer enkele tests ondergaan. Meer weet ik niet."

Lees meer over:

EK 2024