Oranjespelers 'bang' voor Ronald Koeman: 'Hij kan echt de bullebak spelen'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
28 jun. 2024, 13:59
28 jun. 2024, 14:02
Ronald Koeman, media, journalisten, EK, Zeist
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Een aantal spelers van het Nederlands elftal is 'bang' voor bondscoach Ronald Koeman. Dat stelt Valentijn Driessen in de podcast Kick-Off Oranje van De Telegraaf. Koeman zou volgens de chef voetbal van de krant na de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Oostenrijk 'de bullebak hebben gespeeld' tegenover zijn selectie.

Nederland verloor weliswaar de laatste groepswedstrijd van Oostenrijk, maar omdat de ploeg van Koeman vier punten overhield aan de duels met Polen en Frankrijk, gaat het als één van de beste nummers drie door naar de achtste finales. Daarin wacht komende dinsdag Roemenië, dat in Groep E - waarin alle vier de landen op vier punten eindigden – groepswinst pakte.

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman

Driessen was na de wedstrijd tegen Oostenrijk al bijzonder kritisch op Koeman en vroeg de bondscoach op de man af of zijn positie nog houdbaar is na het verlies. Vrijdagochtend had de verslaggever graag opnieuw met de bondscoach in discussie gewild, maar op de persconferentie van Oranje verschenen aanvoerder Virgil van Dijk en vice-aanvoerder Nathan Aké, tot irritatie van Driessen.

Lees ook: Van der Vaart zou Oranje op drie plekken wijzigen tegen Roemenië

"Dit was natuurlijk een mooi moment om inzicht te geven, 'Wat ging er fout tegen Oostenrijk, wat ga ik doen tegen Roemenië en hoe zit ik erin", aldus Mike Verweij in de podcast Kick-Off Oranje. "Koeman heeft wel zelfspot", merkte Driessen op. Toch zag hij de bondscoach daags na de nederlaag tegen Oostenrijk geen beste beurt maken door journalist Pim Sedee straal te negeren en hem stoïcijns voorbij te fietsen. "Dan zie ik hem bij dat filmpje wegrijden van die training, met die hele moeilijke zonnebril. Dan moet je een kwinkslag maken. Die heeft hij ook wel, maar dat doet hij niet, dan speelt hij echt de baas."

Lees ook: Oranjefans leven in onzekerheid toe naar duel met Roemenië: 'KNVB is aan het overleggen'

Die act houdt Koeman dus ook vol ten overstaan van zijn spelersgroep, wist Driessen. "We horen ook: sommige spelers zijn gewoon bang van hem, nu in het hotel. Hij kan echt de bullebak spelen, na die wedstrijd tegen Oostenrijk. Dan denken spelers dat het beter is om je te verbergen." Sedee bracht daar tegenin: "Als je het speelt, dan komt het niet overtuigend over, natuurlijk." Driessen trok daarop een wat vergezochte parallel: "Ronald Reagan is daarmee president van Amerika geworden."

Wie gaat verder, Nederland of Roemenië?

81.8%

18.2%

2552 stemmen