Oranjefans moeten rekening houden met 'annuleringen' na slecht nieuws

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
21 jun. 2024, 12:27
21 jun. 2024, 13:45
Oranjefans, Nederlands elftal, EURO2024
© IMAGO - Oranjefans tijdens het EK in Duitsland

Oranjefans die in Leipzig zijn voor het EK-duel tussen Nederland en Frankrijk moeten serieus rekening houden met slechte weersomstandigheden. Na het middaguur is er een grote kans op zware regen- en hagelbuien. Lokale media waarschuwen voetbalsupporters voor ‘annuleringen’. De Oranje Fanzone opent daarom enkele uren later dan gepland.

De Oranje Fanzone zou eigenlijk om 13.00 uur openen voor publiek, maar het gedeelte blijft wegens verwacht noodweer in Leipzig tot minstens 16.00 uur gesloten. “Vooral tussen 12.00 en 17.00 uur is er een kans dat de stad met zwaar weer te maken krijgt”, vertelt meteoroloog Peter Kuipers Munneke tegen de NOS. Voor de middag geldt een ‘behoorlijke’ kans op zware regen- en hagelbuien in Saksen, de Duitse deelstaat waarin Leipzig ligt.

Wat zijn de weersvoorspellingen in Leipzig?

Volgens Kuipers Munneke kunnen er in de buurt van de stad naast zware hagelbuien ook flinke windstoten voorkomen. “Je moet natuurlijk altijd een slag om de arm houden of het daadwerkelijk zo erg wordt, maar voor de mensen in Leipzig zou ik vooral zeggen: houd de weerapps in de gaten.” Momenteel lijkt het erop op dat het tijdens de EK-wedstrijd wél droog blijft. De ontmoeting tussen het Nederlands elftal en Frankrijk begint vrijdagavond om 21.00 uur.

Lees ook: Vermoedelijke opstelling Oranje: twee wijzigingen tegen Frankrijk

Afhankelijk van de het weer kunnen Oranjefans zich in de aanloop naar de kraker in Groep D vermaken in een speciale Oranje Fanzone, op de Wilhelm Leuschner Platz. Vrijdag waren er optredens van onder anderen Donnie en Snollebollekes gepland, maar het is nog niet bekend of alle festiviteiten doorgang kunnen vinden. Rond 17.30 uur begint de Fanwalk richting het stadion.

Lees meer over:

Oranje Euro2024