Oranjespelers genieten op vrije dag: spelen golf en duiken designerwinkels in

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
27 jun. 2024, 17:01
28 jun. 2024, 14:24
Daley Blind, Nederlands elftal, Oranje
© IMAGO/Mee Met Oranje - Daley Blind geniet van zijn vrije dag

De spelers van het Nederlands elftal hadden donderdag een vrije dag en daar hebben ze goed gebruik van gemaakt. In Wolfsburg, waar Oranje tijdens het EK verblijft, was het bijna dertig graden. Verschillende internationals doken het water in, anderen gingen naar de stad.

Justin Bijlow, Micky van de Ven, Matthijs de Ligt, Mark Flekken en Joshua Zirkzee namen een verkoelende duik in het zwembad. Het vijftal trok wat halve baantjes in de ‘infinity-pool’ van het Ritz-Carlton Hotel en speelde een waterspel. Middenvelders Joey Veerman en Tijjani Reijnders bleven op het droge en genoten op het terras van het lekkere weer. In de zandbak speelde Veerman ook nog even met zijn zoontje. Familieleden waren donderdag welkom bij de selectie.

Oranje had donderdag een vrije dag

Andere internationals trokken eropuit. Onder anderen Virgil van Dijk, Nathan Aké en Lutsharel Geertruida kozen ervoor om naar de Designer Outlets Wolfsburg te gaan, een modern winkelcentrum op loopafstand van het hotel. Van Dijk bezocht de Nike-store en deelde handtekeningen en foto’s uit aan fans. Ook Brian Brobbey en Steven Bergwijn gingen op jacht naar nieuwe designerkleding in het merkendorp.

Lees ook: Roemeense media positief over duel met Oranje: 'Afhankelijk van look-a-like-basketballer'

Bondscoach Ronald Koeman was een stuk actiever. Hij ging golven bij golfclub Boldecker Land. Samen met onder anderen Cody Gakpo, Denzel Dumfries en KNVB-directeur topvoetbal Nigel de Jong sloeg hij een balletje. Om 15.00 uur was de baan gereserveerd voor de delegatie van Oranje. Als Nederland zondag moest spelen, had Koeman géén vrije dag gegeven en was er gewoon om 12.00 uur getraind. Nu traint de ploeg nog viermaal voor de achtste finale: vrijdag, zaterdag, zondag en maandag.