Van der Gijp sneert naar loopbaan van drie Oranje-spelers: 'Dat is niks'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
04 jun. 2024, 22:54
05 jun. 2024, 16:12
René van der Gijp, KieftJansenEgmondGijp-podcast
© Talpa - René van der Gijp, KieftJansenEgmondGijp-podcast

René van der Gijp is niet onder de indruk van de prestaties van de huidige internationals van het Nederlands elftal. Volgens de oud-voetballers is de status van de huidige spelers in de selectie van Ronald Koeman niet te vergelijken met die van de bondscoach, die als speler in de jaren tachtig en negentig een indrukwekkende staat van dienst wist op te bouwen.

"We moeten niet vergeten dat wij echt grote spelers hebben gehad", vertelt Van der Gijp in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Koeman was echt een hele grote speler, met een enorme staat van dienst. Alleen, het feit dat wij hem niet serieus nemen, neemt niet weg dat ik een enorme bewondering voor zijn carrière heb.”

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Davy Klaassen is getrouwd met zijn partner

“Hij heeft bij Ajax, PSV, Feyenoord en Barcelona gespeeld. Waanzinnig. En bij al die clubs is hij ook ook trainer geweest. Het is een krankzinnige carrière. Het staat in geen verhouding met Memphis Depay, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Dat is niks. Dat is in vergelijking met Ruud Gullit, Koeman, Frank Rijkaard en Marco van Basten helemaal niks."

Lees ook: Oranje riskeert vertrek voor start van EK: ‘Dan heeft het geen zin’

Wim Kieft is het met Van der Gijp eens. "Ruud van Nistelrooij, dat soort jongens", haakte de oud-spits in. Van der Gijp: "Dat zit daar niet iets onder, maar het is daar gewoon mijlenver van verwijderd. Ze worden in ieder geval niet herinnerd bij de clubs waar ze gespeeld hebben."

Lees ook: De Telegraaf verklapt basisplaats na training van Oranje

"Als Depay over tien jaar in Manchester komt, dan zeggen ze: 'Dat is die gozer die hier twee jaar op de bank heeft gezeten'. Als ze het al weten", verwijst Van der Gijp naar de twee jaar die de aanvaller voor Manchester United speelde. Zijn verblijf bij Olympique Lyon was meer een succes, maar bij Barcelona en Atlético Madrid kon hij niet imponeren. Depay vertrekt over minder dan een maand transfervrij bij Atlético.