Koeman mist vier spelers tegen Canada

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
29 mei 2024, 18:47
30 mei 2024, 09:49
© IMAGO

Ronald Koeman mist tijdens de oefenwedstrijd tegen Canada op 6 juni enkele (basis)spelers. Om diverse redenen ontbreken Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners, Donyell Malen en Frenkie de Jong bij het Nederlands elftal. Het viertal is door de bondscoach wel opgenomen in zijn definitieve selectie voor het EK in Duitsland.

Reijnders speelt met AC Milan op 31 mei een oefenwedstrijd tegen AS Roma. De wedstrijd is niet in Italië, maar in het Australische Perth. Een vliegreis van zo’n twintig uur en 13.400 kilometer. “Het zal een financiële kwestie zijn”, aldus Koeman. De middenvelder is op 1 of 2 juni terug in Nederland en zou dus kunnen spelen tegen Canada (6 juni). Koeman geeft hem echter enkele vrije dagen.

Het Nederlands elftal mist vier spelers tegen Canada

Hetzelfde geldt voor Koopmeiners, die met Atalanta zondag een inhaalcompetitiewedstrijd tegen Fiorentina speelt. Atalanta speelde namelijk de Europa League-finale tegen Bayer Leverkusen op 22 mei (3-0 winst) en Fiorentina neemt het woensdag in de finale van de Conference League op tegen Olympiakos. Koeman: “Beide jongens laat ik pas komen op 7 juni.”

Lees ook: Goed nieuws van twijfelachtige Oranje-uitblinker: ‘Hij kan negentig minuten spelen’

“Ze missen beiden de eerste oefenwedstrijd. Dit zijn twee spelers die zó veel gespeeld hebben en superfit zijn. Als ik Reijnders op 3 juni met jetlag binnenkrijg, heb ik daar op 6 juni ook niks aan. Nu heeft hij een aantal dagen rust en komt hij superfit binnen. Dat vind ik voldoende in zijn geval en ook in het geval van Koopmeiners”, legde Koeman uit tijdens de persconferentie.

Lees ook: Koeman verdedigt beslissing om Oranjespeler in vorm thuis te laten

Malen speelt zaterdag met Borussia Dortmund de Champions League-finale tegen Real Madrid en is er daardoor ook niet bij tegen Canada. De Jong is geblesseerd en mist sowieso de eerste oefenwedstrijd. Achter het vriendschappelijke duel met IJsland staat nog een groot vraagteken.