Depay hoopt dat de fans Oranje tijdens het EK massaal steunen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 jun. 2024, 16:13
01 jun. 2024, 16:13
© IMAGO

Memphis Depay hoopt dat alle meegereisde Oranjefans het Nederlands elftal tijdens het EK massaal steunen. Volgens de aanvaller van Atlético Madrid kunnen de aanmoedigingen het verschil maken tijdens het toernooi in Duitsland, zo vertelt hij in een interview met FC Afkicken.

“De andere landen, hoe zij hun supporters hebben, zo moeten wij dat ook hebben. Dat is vaak ook zo geweest bij Oranje. Als wij dat altijd voor elkaar krijgen, dan gaan wij ook beter voetballen”, aldus Depay. Volgens de aanvaller beseft niet iedereen hoe belangrijk de steun van het publiek is. Als voorbeeld noemt hij de wedstrijd van Oranje in 2018 tegen Frankrijk in de Nations League (2-0 winst). “Die avond maakte dat wel het verschil. Tegen Duitsland (3-0, red.) thuis ook. Het team voelde dat. Daar zijn we toen op gaan voortborduren, totdat covid kwam en Ronald Koeman naar Barcelona ging. Toen veranderde alles natuurlijk.”

Memphis Depay hoopt dat de fans Oranje fanatiek steunen

Volgens Depay kunnen de fans net dat beetje verschil maken tijdens het toernooi in Duitsland. "Dat is gewoon zo. Je voelt een bepaalde sfeer, een bepaalde energie. Als de supporters dat meebrengen naar het stadion, dan slaat dat op ons over. Dan kunnen we gaan ballen." In de verloren WK-kwartfinale tegen Argentinië in (2-2 en 3-4 na strafschoppen) miste het Nederlands elftal steun van de Oranjefans. “Het is niet makkelijk voetballen als er in de kwartfinale tachtigduizend Argentijnen op de tribune zitten en tien Nederlanders, bij wijze van spreken", lacht de aanvaller

Lees ook: Sneijder mist spits in EK-selectie: ‘Hij had zeker moeten gaan’

Depay heeft veel vertrouwen in het EK. Eerder vertelde de aanvaller tegen het Algemeen Dagblad dat hij denkt dat Oranje kan verrassen. “Ik denk dat wij een team hebben waar andere ploegen bang voor kunnen zijn of in ieder geval in de gaten moeten houden. We zijn misschien niet de favoriet, maar dat is prima. Als iedereen fit is, hebben we een sterk team.”