Ron Vlaar tipt man met 90 minuten als verrassing van Oranje op EK

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
05 jun. 2024, 08:45
05 jun. 2024, 09:31
Ron Vlaar en Jeremain Lens, voormalig Oranje-internationals
© OnsOranje - Ron Vlaar en Jeremain Lens, voormalig Oranje-internationals

Ron Vlaar denkt dat Jeremie Frimpong zomaar de verrassing van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland zou kunnen worden. De veelzijdige rechtspoot van Bayer Leverkusen heeft met Denzel Dumfries echter een geduchte concurrent die bovendien veel vertrouwen van bondscoach Ronald Koeman geniet. Vlaar, goed voor 32 interlands, neigt hoe dan ook naar Frimpong. “Ik heb gewoon heel veel vertrouwen in Frimpong”, zegt de oud-verdediger.

Frimpong maakt al twee seizoenen veel indruk in Duitsland. De rappe vleugelspeler behoorde in 2022/23 al tot de uitblinkers in de Bundesliga en deed er afgelopen seizoen zelfs nog een paar schepjes bovenop. Hij was goed voor 14 doelpunten en 12 assists in 47 officiële duels. Bovendien kroonde hij zich met Bayer Leverkusen ongeslagen tot landskampioen. Ook in de Europa League en DFB-Pokal toonde Frimpong zijn meerwaarde.

Artikel gaat verder onder video

Denzel Dumfries of Jeremie Frimpong in Oranje?

“Ik denk dat hij op de rechterflank een verrassing gaat worden voor ons”, zegt Vlaar in het programma Oranje Road Trip van OnsOranje. Jeremain Lens is een stuk minder uitgesproken en wijst zijn voormalig teamgenoot bij Oranje op het feit dat je Dumfries ‘niet zomaar’ uit het elftal kunt halen. “Nee, mee eens. Ik snap ook wel dat het een dilemma is. Ik snap ook wel dat ik daar Kamervragen over zou kunnen krijgen. Ja, ik weet niet. Frimpong heeft het hele jaar gewoon gevlamd bij Leverkusen. Ongeslagen kampioen geworden.”

Lees ook: Waterreus hekelt praktijken van duo bij Oranje: ‘Een heel circus’

In het Nederlands elftal heeft Frimpong zich nog niet kunnen onderscheiden. Hij maakte pas in oktober zijn interlanddebuut. Voormalig bondscoach Louis van Gaal nam Frimpong weliswaar mee naar het WK van 2022, maar hij deed geen beroep op hem in Qatar. Ronald Koeman zag vervolgens lange tijd geen reden om de rechtspoot op te roepen. Pas in de vierde interlandperiode van zijn tweede mandaat kreeg Frimpong een uitnodiging.

Lees ook: Davy Klaassen is getrouwd met zijn partner

Frimpong maakte op 13 oktober in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (1-2 verlies) zijn debuut als invaller. De 28 minuten speeltijd kregen pas in maart van dit jaar een vervolg. Frimpong deed 62 minuten mee in de 4-0 oefenzege op Schotland en bekeek de 1-2 nederlaag in de oefeninterland tegen Duitsland vanaf de bank.