Waar en hoe laat wordt Nederland - IJsland uitgezonden?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
10 jun. 2024, 10:19
10 jun. 2024, 10:33
Virgil van Dijk, Aanvoerder, Oranje, Nederlands elftal
© IMAGO - Virgil van Dijk, verdediger en aanvoerder van het Nederlands elftal

Als allerlaatste test in de aanloop naar het EK speelt het Nederlands elftal maandagavond een vriendschappelijke interland tegen IJsland. De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO1.

De interland tegen IJsland is de uitzwaaiwedstrijd van Oranje. Het Nederlands elftal zal willen tonen dat het klaar is voor het EK in Duitsland. Het duel wordt maandag 10 juni gespeeld en begint om 20.45 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in stadion de Kuip in Rotterdam.

Artikel gaat verder onder video

Vanwege de Europese verkiezingen werd het vriendschappelijke duel met Canada (4-0) eenmalig op NPO 3 uitgezonden, maar de wedstrijd tegen IJsland is weer op NPO1 te volgen. De voorbeschouwing begint wel om 20.00 uur op NPO3. Na het NOS Journaal begint de uitzending om 20.33 uur op NPO1.

Waar en hoe laat wordt Nederland - IJsland uitgezonden?

Jeroen Grueter verzorgt het commentaar. Dat doet hij ook tijdens de EK-finale op 14 juli. Na de interland met IJsland zendt NPO1 de analyse, reacties en beschouwing uit. Om 23.17 uur begint met Op1 het volgende programma. Eerder op de dag blikt Dione de Graaff in Het Oranjegevoel van '74 terug op de sportzomer van dat jaar. Vanavond is de eerste uitzending van het vijfdaagse programma, dat elke dag rond 19.05 uur begint.

Live Nederland - IJsland kijken

Frenkie de Jong is niet op tijd fit voor de interland met IJsland. Bondscoach Ronald Koeman kan wel weer beschikken over Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders. Het duo sloot pas op 7 juni aan bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Atalanta speelde met zijn club nog een inhaalwedstrijd tegen Fiorentina (3-2 verlies), terwijl de middenvelder van AC Milan voor een commerciële trip in Australië was met zijn club.

Lees ook: Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

De afgelopen twee weken bereidde Oranje zich, onder leiding van Koeman, in Zeist voor op het EK. Donderdag 6 juni speelde Nederland ook een oefeninterland met Canada (4-0). Memphis Depay, Jeremie Frimpong, Wout Weghorst, Virgil van Dijk scoorden voor Oranje.

Lees ook: Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Eén dag na de interland met IJsland reist Nederland per vliegtuig af naar Hamburg. Daar begint op zondag 16 juni (15.00 uur) het EK voor Oranje met een groepswedstrijd tegen Polen. Het Nederlands elftal zit in Groep D, samen met Frankrijk, Oostenrijk en Polen.

Lees meer over:

Oranje Euro2024