Stand in de poule Nederlands elftal: zo kwalificeren we ons voor het WK

Jildert Jildert
08 okt. 2021, 14:34
11 okt. 2021, 22:52
© IMAGO

Het moet gek lopen, wil het Nederlands elftal in deze kwalificatieronde geen nieuwe stap richting het WK 2022 zetten. Letland (vanavond) en Gibraltar (maandag) zijn immers de tegenstanders, en dat is normaal gesproken geen probleem. Wat is de stand van zaken in de poule van Oranje, en hoe plaatsen we ons eigenlijk zo snel mogelijk voor het WK?

Eigenlijk is het dit keer spannender op de andere velden dan bij het Nederlands elftal. Waar Nederland zwakke broeders uit de groep treft, spelen Turkije en Noorwegen vrijdagavond tegen elkaar. Spelen de twee landen gelijk en wint Oranje zijn wedstrijd 'gewoon' van Letland, dan wordt direct een gat van twee punten geslagen met Noorwegen. Die staan momenteel nog op gelijke hoogte in de poule (al is het doelsaldo van Oranje vele malen beter).

Het is deze week dus vooral hopen op puntverlies van de Noren. Dat moet vanavond gebeuren, want aanstaande dinsdag treft Noorwegen het zwakke Montenegro. Toch zullen de echte WK-tickets deze week niet worden verdeeld. Dat zal gebeuren in de afsluitende kwalificatieronde in november, in de thuiswedstrijd tegen Noorwegen. Uit moet dan eerst nog worden afgereisd naar Montenegro.

De stand in de poule van het Nederlands elftal is nu als volgt: