Theo Janssen waarschuwt voor opvallende Franse uitblinker: 'Dat doen normaal alleen buitenspelers'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
18 jun. 2024, 17:18
18 jun. 2024, 17:29
Theo Janssen, Nederlands elftal, Oranje
© IMAGO - Theo Janssen, analist en voormalig voetballer

Theo Janssen genoot tijdens het EK-duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1) van N'Golo Kanté. De middenvelder van Al-Ittihad kwam voor de aanloopperiode richting het Europees kampioenschap twee jaar niet voor Frankrijk uit, maar speelde tegen de Oostenrijkers als vanouds.

Op 3 juni 2022 kwam Kanté in het Nations League-duel met Denemarken (1-2 verlies) voor het laatst uit in het shirt van Frankrijk. Daarna raakte hij uit beeld en in de zomer van 2023 maakte de balafpakker de overstap van Chelsea naar Saudi-Arabië. Pas op 5 juni van dit jaar maakte hij in de oefenwedstrijd tegen Luxemburg (3-0 winst) zijn rentree. "Hij is het niet verleerd", aldus Janssen bij NOS Studio Fußball.

Artikel gaat verder onder video

N'Golo Kanté maakt indruk op Theo Janssen

Janssen: "We kennen hem allemaal van het doordekken, dat hij overal tussen zit. Hij heeft een geweldige timing wanneer hij naar voren moet stappen, maar hij gaat ook nog eens een keertje acties maken." Vervolgens werden er tijdens het programma beelden getoond van een fraaie actie van de middenvelder. "Dat was een actie die je normaal gesproken verwacht van een buitenspeler, maar dat doet hij nu ook ineens."

Lees ook: Kylian Mbappé mist EK-duel met Oranje definitief

Wat Kanté in Saudi-Arabië heeft gedaan, weet Janssen niet. "Maar hij heeft daar niet alleen maar geld binnen geharkt. Hij heeft ook nog wat voetballen gedaan", vervolgde de analist. "Hij geeft een heerlijk balletje op de juiste snelheid waar een grote kans uitkomt. In de 85ste minuut trekt hij er nog een sprint uit en voorkomt hij een grote kans van Oostenrijk. Je kan wel zeggen dat hij echt een hele goede wedstrijd gespeeld heeft."

Lees ook: Kenneth Perez schrikt bij Oranje: 'Hij heeft geen klik met teamgenoten'

Volgens Janssen had hij nog meer beelden kunnen tonen van Kanté, die door het uitvallen van Kylian Mbappé de wedstrijd als aanvoerder afsloot én door de UEFA werd beoordeeld als man of the match. "Ik vond hem echt de beste man van het veld", besluit een lyrische Janssen.