Franse media onder de indruk van één Oranjespeler: 'Écht indrukwekkend'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
07 jun. 2024, 15:15
08 jun. 2024, 09:18
Oranje, Nederlands elftal, Vriendschappelijke wedstrijd
© IMAGO - Nederland speelde donderdag in De Kuip vriendschappelijk tegen Canada: 4-0.

De zege van het Nederlands elftal in de oefeninterland met Canada (4-0) donderdagavond heeft indruk gemaakt op buitenlandse media. In Frankrijk, tegenstander van Oranje tijdens het EK, keek men vol ontzag naar Jeremie Frimpong. In Polen en Oostenrijk, de overige twee landen in Groep D, zijn de media ook lovend over Nederland.

Franse media keken vol ontzag naar het Oranje van bondscoach Ronald Koeman en vooral naar Frimpong. RMC Sport noemt de oefeninterland met Canada het ‘Frimpong-festival’. “Frimpong, die scoorde en een assist gaf, maakte een sterke indruk op de rechterflank. Mocht hij nog niet gegarandeerd een basisplek hebben op het EK, dan heeft hij in elk geval punten gescoord bij Koeman.” De krant heeft het verder over een 'demonstratie' van het Nederlands elftal. “Nederland maakte korte metten met Canada.” L'Équipe kopt: 'Nederland verplettert Canada' en heeft ook oog voor de 'onhoudbare' Frimpong. In de beginfase had Nederland het nog even moeilijk. Toen de motor eenmaal op gang was gekomen, was er echter geen houden meer aan. “Oranje begon kansen te creëren via de teruggekeerde Georginio Wijnaldum, Brian Brobbey en de onhoudbare Frimpong.”

Artikel gaat verder onder video

Buitenlandse media onder de indruk van Nederlands elftal

In Oostenrijk ziet Kronen Zeitung dat Oranje ‘vertrouwen heeft getankt in de voorlaatste test voor het EK'. “Memphis Depay, Frimpong, Wout Weghorst en Virgil van Dijk zorgden voor een verdiende overwinning voor het thuisland, dat zeker een helft worstelde met de bezoekers.” Der Standard schrijft dat het Nederlands elftal na rust kon 'schaulaufen', de ploeg van Koeman was de show aan het stelen. “De verdediging en Bart Verbruggen hadden niets te doen. Het duel werd een pronkstuk voor Oranje, dat dankzij een treffer van invaller Van Dijk een vierde goal maakte.”

Lees ook: Eén Oranje-speler weet nu al dat hij op de bank zit op het EK: ‘Klote’

In Polen zijn de media al angstig geworden voor Nederland. “Reden om bang te zijn: Nederland verslaat Canada met het reserveteam”, kopt SportoweFakty. “Oranje presenteerde het totaalvoetbal. Ze waren veel beter en walsten over de Canadezen heen. Uiteindelijk vielen er vier goals, het hadden er veel meer kunnen zijn. De gastheren gaven de bal niet aan de tegenstander.” De Poolse nieuwswebsite richt zich ook specifiek op Micky van de Ven. “Hij speelde fenomenaal. Hij is niet alleen erg lang, hij is ook extreem snel.”

Lees ook: Bart Verbruggen bedankt voor bijnaam van Valentijn Driessen

In Canada zag men hun nationale team goed beginnen, maar Oranje daarna domineren. “Frimpong was de ster en zette de eerste op met een puntige voorzet voordat hij de tweede scoorde met een snelle run langs de rechtervleugel”, aldus Sporting News. En de Canadian Soccer Daily schrijft: “Iedereens favoriete moderne Nederlandse cultheld Wout Weghorst scoorde kort nadat hij van de bank kwam de 3-0. Collega-invaller Virgil van Dijk, een centrale verdediger van topkwaliteit, zal er om moeten lachen hoe gemakkelijk hij de 4-0 scoorde na een soort van chaos in de Canadese verdediging die gewoon snel beter moet worden.”

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Euro2024