Driessen maakt sterspeler van Roemenië belachelijk: 'Heeft helemaal niets gepresteerd'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
27 jun. 2024, 17:59
28 jun. 2024, 14:24
Valentijn Driessen, Nederland - Roemenië, Nederlands elftal
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, journalist bij De Telegraaf

Valentijn Driessen is niet bepaald onder de indruk van de Roemeense sterspeler Radu Dragusin. De verdediger maakte begin dit kalenderjaar voor 25 miljoen euro de overstap van Genoa naar Tottenham Hotspur. Het Nederlands elftal staat dinsdag tegenover Roemenië in de achtste finale van het EK, maar Driessen houdt geen rekening met hem.

Dragusin streek in de zomer van 2018 neer in de jeugdopleiding van Juventus. Die club verhuurde hem in 2021 voor een halfjaar aan Sampdoria en vervolgens aan Salernitana. In de zomer van 2022 maakte de centrale verdediger op huurbasis de overstap naar Genoa, dat hem een jaar later voor een bedrag van bijna tien miljoen euro definitief overnam van Juventus. Na een sterke eerste seizoenshelft verkaste hij voor 25 miljoen euro naar Tottenham Hotspur.

Artikel gaat verder onder video

Wie is de sterspeler van Roemenië?

Hoewel Dragusin er bij Tottenham nauwelijks aan te pas komt, is hij misschien wel dé grootste naam in de Roemeense selectie. Driessen gaf donderdag in de podcast Kick-off Oranje van De Telegraaf toe dat hij zich nog niet heeft verdiept in de winnaar van Groep E. Driessen weet echter wel wie Dragusin is, maar de verslaggever is niet onder de indruk en maakt hem zelfs belachelijk om zijn kapsel. “Die heeft al een raar kapsel. Zo’n vrouwenkapsel, met twee staartjes.”

Lees ook: Oranjespelers genieten op vrije dag: spelen golf en duiken designerwinkels in

Voetballend vindt Driessen Dragusin ook tegenvallen. “Hij heeft het afgelopen seizoen ook helemaal niets gepresteerd. Hij speelt bij Tottenham Hotspur, daar staat hij onder contract. Zijn zaakwaarnemer vindt hem geweldig. Die is altijd die Daniel Levy (voorzitter van Tottenham Hotspur, red.) aan het stalken over zijn speler, dat hij salarisverhoging moet krijgen en moet spelen.”

Lees ook: Roemeense media positief over duel met Oranje: 'Afhankelijk van look-a-like-basketballer'

Dragusin kwam tot op heden slechts negen keer in actie voor de Spurs. “Omdat hij gewoon niet goed genoeg is en Micky van de Ven daar speelt. Wat dat betreft kunnen we dus misschien beter met Van de Ven dan met Virgil van Dijk spelen, want die houdt die Dragusin wel uit de wedstrijd”, aldus Driessen. Voor het Roemeense nationale elftal speelde Dragusin tot dusver twintig interlands en scoorde hij nog niet. Op het EK miste de verdediger nog geen minuut.

Wie gaat verder, Nederland of Roemenië?

81.8%

18.2%

2552 stemmen