Driessen noemt Schouten in één adem met legendarische middenvelder

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
17 jun. 2024, 08:32
18 jun. 2024, 09:50
Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf

Valentijn Driessen heeft genoten van het optreden van Jerdy Schouten in het EK-duel met Polen (1-2 winst). De journalist van De Telegraaf zag in het spel van de middenvelder van het Nederlands elftal ‘Sergio Busquets in zijn beste jaren' terug.

Driessen noemt in zijn column in De Telegraaf eerst drie spelers die hem in negatief opzicht opvielen: Memphis Depay, Xavi Simons en Joey Veerman. "De Volendammer (Veerman, red.) was voor zijn doen ongekend slordig in de passing terwijl zijn PSV-maat Schouten als Busquets in zijn beste jaren speelde", schrijft hij. Door de blessures van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners kreeg de 27-jarige rechtspoot, die op zijn 21ste nog op amateurbasis bij Telstar speelde, de kans op het middenveld.

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen genoot van Jerdy Schouten

Schouten speelde pas zijn eerste wedstrijd op een groot eindtoernooi, maar werd dus al vergeleken Busquets. De middenvelder vormde jarenlang samen met zijn landgenoten Andrés Iniesta en Xavi het middenveld bij Barcelona en Spanje en pakte prijs na prijs. Momenteel speelt hij bij Inter Miami CF.

Lees ook: Van der Vaart had één speler niet laten spelen tegen Polen: ‘Hij was onzichtbaar'

Niet alleen over Schouten was Driessen erg positief. De absolute uitblinker was volgens de journalist Cody Gakpo. "In de eerste zestig minuten speelde Oranje zoals Nederland graag ziet. Met Gakpo als uitblinker had Oranje bijna volledige controle, nam het initiatief, speelde het dominant, aanvallend aan de bal met een grote variatie aan aanvalsopzetten. Korte combinaties werden afgewisseld met af en toe de lange bal."