Waar en hoe laat wordt Nederland - Polen uitgezonden?

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
16 jun. 2024, 06:00
16 jun. 2024, 14:14
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© Imago - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland is zondagmiddag tegen Polen. De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO1.

De interland tussen Nederland en Polen is de eerste wedstrijd van Oranje in Groep D. Het Nederlands elftal zal meteen willen laten zien dat er rekening met het team gehouden zal moeten worden. Het duel wordt zondag 16 juni gespeeld en begint om 15.00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in het Volksparkstadion in Hamburg en de voorbeschouwing is vanaf 14.05 uur.

Artikel gaat verder onder video

Waar en hoe laat wordt Nederland - Polen uitgezonden?

Een goed resultaat tegen Polen is voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman van groot belang. Vijf dagen later staat immers de krachtmeting tegen Frankrijk, een van de favorieten voor de eindzege van het toernooi, op het programma. De groepsfase wordt op dinsdag 25 juni afgesloten tegen Oostenrijk.

Oranje speelt zondag voor de twintigste keer tegen Polen. De negentien eerdere ontmoetingen leverden negen overwinningen voor Nederland op. Zeven keer volgde er een gelijkspel en drie keer wonnen de Polen. Niet één van de laatste elf onderlinge duels werd door Oranje veloren. De laatste onderlinge ontmoeting was op 22 september 2022 in de Nations League, toen Cody Gakpo en Steven Bergwijn voor een 0-2 zege zorgden.

Live Nederland - Polen kijken

Koeman zag tal van spelers geblesseerd afhaken in de aanloopperiode naar het EK. In de spelersgroep van Oranje kampt momenteel alleen Brian Brobbey met fysieke klachten. Hij is niet inzetbaar, zo maakte Koeman zaterdag bekend op een persconferentie. De later aangesloten Joshua Zirkzee zal 'in principe' ook niet van de bank komen. Beiden zijn waarschijnlijk wel inzetbaar in de groepswedstrijd tegen Frankrijk.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Veerman; Simons, Depay en Gakpo.

Opstelling Polen: Szczesny; Frankowski, Bednarek, Salamon, Kiwior; Urbanski, Romanczuk, Zielinski, Zalewski; Szymanski; Buksa

Lees meer over:

EK 2024 Oranje EK2024