Wie zijn de reserves van Oranje?

Max Max
13 jun. 2021, 21:30
13 jun. 2021, 21:35
© IMAGO

Welke spelers zitten er op de bank bij het Nederlands elftal? De Boer heeft vanavond 12 reserves van Oranje op de bank zitten. Dat geeft hem de nodige opties om in te brengen als het even niet loopt vanavond tegen Oekraïne.

Bondscoach Frank de Boer koos vanavond verrassend voor Patrick van Aanholt op de linksbackpositie. Dat betekent dat Owen Wijndal op de bank plaats moet nemen. Quincy Promes en Matthijs de Ligt zitten niet bij de 23-koppige selectie vanavond.

Reserves bij de keepers en in de verdediging

Doelman Maarten Stekelenburg houdt Tim Krul en Marco Bizot op de bank. Normaal gesproken was Jasper Cillessen de eerste doelman, maar hij zit thuis omdat hij voorafgaand aan het toernooi Corona had.

Achterin staat naast Van Aanholt ook Dumfries, De Vrij, Timber en Blind opgesteld. Verdedigers Joël Veltman, Nathan Aké en Owen Wijndal staan niet in de basis en kunnen invallen tijdens het duel met Oekraïne.

Reserves op het middenveld en in de aanval

Op het middenveld koos de Boer voor De Roon, Frenkie de Jong en Wijnaldum. Daardoor zitten Klaassen, Gravenberch en Koopmeiners op de reservebank.

In de aanval staan Weghorst en Depay. Zij houden Steven Berghuis, Luuk de Jong, Donyell Malen en Cody Gakpo op de bank.

Quincy Promes en Matthijs de Ligt zitten dus niet op de bank tegen Oekraïne. Zij hebben plaatsgenomen op de tribune, net als 16.000 oranjefans vanavond.

Lees meer over:

Oekraïne WK 2022