Oranje mag voor 16.000 fans spelen

Max Max
01 jun. 2021, 15:22
07 jun. 2024, 12:42
© IMAGO

Hoeveel fans mogen er bij de wedstrijden van Oranje aanwezig zijn? Die vraag speelde de afgelopen maanden vanwege het coronavirus lange tijd door de hoofden van alle Oranjefans die graag naar de wedstrijden van het Nederlands elftal willen dit EK.

En nu is het antwoord daar; 16.000 supporters per wedstrijd zijn welkom bij de drie groepsduels van Oranje in de Johan Cruijff ArenA. Dat heeft het kabinet vandaag bekendgemaakt.

"De tribunes van de Johan Cruijff ArenA mogen bij de wedstrijden voor een derde worden gevuld met publiek. Die garantie heeft het kabinet in afstemming met de gemeente Amsterdam, de KNVB en de toernooiorganisatie vandaag afgegeven”, aldus de KNVB. Een maand geleden was dit nog een kwart, wat neer zou komen op 12.000 fans.

Toernooidirecteur Gijs de Jong is blij met deze upgrade: "Het is fantastisch dat de coronasituatie steeds beter onder controle lijkt te zijn en er dus steeds meer mogelijk is. We zijn dan ook heel blij dat we nu nog meer fans gelukkig kunnen maken. Mooi dat deze opschaling op een veilige en verantwoorde manier kan. EURO 2020 in Amsterdam is net als het Eurovisie Songfestival in Rotterdam een iconisch evenement. Daar wil je gewoon zoveel mogelijk mensen bij hebben. Fans die Oranje na al die jaren eindelijk weer op een eindtoernooi kunnen zien spelen. Al met al is dit een fantastische steun in de rug voor iedereen met een oranje hart en zeker ook voor het Nederlands elftal.”

Oranje speelt in de poulefase van het EK tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië.

Lees meer over:

KNVB Supporters WK 2022