Weghorst stuurde voor EK-duel opvallende appjes aan zijn vriendin: 'Ik kan ze laten zien'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 jun. 2024, 17:21
16 jun. 2024, 17:22
Wout Weghorst na de EK-wedstrijd tussen Polen en Nederland (1-2)
© NOS - Wout Weghorst na de EK-wedstrijd tussen Polen en Nederland (1-2)

Wout Weghorst voelde voorafgaand aan het EK-duel tussen Polen en Nederland al dat hij een sleutelrol zou spelen. De spits, die in de slotfase de winnende 1-2 maakte, stuurde zijn vriendin Nikki van Esch berichtjes die een voorspellende waarde bleken te hebben.

Tegen de NOS zegt Weghorst ‘heel blij’ te zijn. “Dit is onbeschrijfelijk. Zo’n eindtoernooi is heel speciaal. Het gevoel was heel goed bij ons allemaal. Het is belangrijk om dat vast te houden en te versterken. Ik was er klaar voor, dat was ik vorige week al”, zegt Weghorst, die een kwartier voor tijd inviel voor Memphis Depay.

Artikel gaat verder onder video

Wout Weghorst voelde sleutelrol tegen Polen aankomen

“Het is me duidelijk gezegd wat mijn rol is. Dan moet je zorgen dat je er maximaal bent voor je team. Persoonlijk is het natuurlijk een droomscenario. Ik denk dat we een heel goede eerste helft speelden. Als we de kansen afmaakten, hadden we onszelf een makkelijkere wedstrijd bezorgd”, erkent Weghorst.

Lees meer: Wout Weghorst held van Oranje in eerste EK-duel met Polen

Journalist Jeroen Stekelenburg vroeg of Weghorst tijdens de eerste helft al voelde dat hij wilde invallen. “Ja”, antwoordde de spits, die moest wachten tot minuut 81. Hij voelde dat hij zou scoren. “Ik kan je de appjes laten zien. Ik zei vanochtend tegen m’n vriendin: gelijk stand, 0-0 of 1-1, en twintig minuten voor tijd kom ik eraan. Nou, het was iets later. Maar je voelt het en je visualiseert het voor jezelf. Dat ik het mag doen voor mezelf is geweldig.”

Lees meer: Depay komt met opvallende teksten: 'Bedankt voor je mening, doen er niets mee'

De vraag is dan ook: weet Weghorst al hoe het EK gaat aflopen? “Ook dat visualiseer je. Er is maar één doel: dat we er gaan staan met de beker. Dat heb niet alleen ik, maar dat heeft iedereen. Het is ons absolute einddoel om geschiedenis te schrijven.”

Lees meer over:

Oranje Euro2024 Wout Weghorst EK