Depay komt met opvallende teksten: 'Bedankt voor je mening, doen er niets mee'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 jun. 2024, 15:20
16 jun. 2024, 15:30
Memphis Depay, Nederlands elftal, Oranje
© IMAGO - Memphis Depay, aanvaller van Oranje

Memphis Depay heeft een nummer opgenomen met Akwasi Owusu Ansah. Het lied 'Bedankt Voor Je Mening' is volgens de aanvaller van het Nederlands elftal en de rapper een knipoog naar alles wat er over hen gezegd en geschreven wordt. Zondag kwam de teaser online, enkele uren voor aanvang van het duel tussen Polen en Nederland op het EK. Op sociale media is dan ook veel kritiek over de dag van de lancering.

De afgelopen jaren kregen Depay en Akwasi geregeld kritiek over zich heen. "Bij Memphis hebben we dat natuurlijk net weer gehad, naar aanleiding van zijn hoofdband", vertelt Akwasi in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ikzelf heb natuurlijk haatcomments, verwensingen en talloze bedreigingen over me heen gekregen." De rapper kreeg bijvoorbeeld haatreacties na zijn deelname aan de Slimste Mens en uitspraken die hij deed over institutioneel racisme.

Memphis Depay deelt teaser van nieuw nummer

De teaser die zondag online kwam, duurt 33 seconden. In het nummer maakt Depay duidelijk dat hij maling heeft aan aan alle kritiek. “Ik geef niks om je mening. Ik zie dit als lening, want je gebruikt mijn tijd en daar ben ik echt straight in.You better pay me”, zingt de aanvaller van het Nederlands elftal. Akwasi voegt daarna toe: “Ik heb één ding. Bedankt voor je mening. We gaan er niets mee doen. Einde mededeling.”

Lees ook: Flinke drankprijzen voor Oranjefans op het EK: dit kost een biertje

De samenwerking wordt door Depay en Akwasi gezien als een ode aan hun onderlinge band, het Nederlands elftal en de 'Ghana Boys' in Oranje. Net als het duo hebben ook Brian Brobbey en Jeremie Frimpong Ghanese roots. Het nummer komt later deze week online. De beat is van The Flexican, bekend van de Flinke Namen, en Mucky, die eerder muziek opnam met acteur Idris Elba en rapper Sean Paul.

Lees meer over:

Oranje Euro2024 Memphis Depay