Xabi Alonso is lovend over Oranjespeler Jeremie Frimpong

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
22 mei 2024, 12:58
22 mei 2024, 13:04
© IMAGO

Met Bayer Leverkusen speelt Jeremie Frimpong woensdagavond de Europa League-finale tegen Atalanta. De verdediger annex middenvelder, die door Ronald Koeman is opgenomen in de voorselectie voor het EK met Oranje, is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de selectie van Xabi Alonso. De Spaanse trainer was tijdens de persconferentie dan ook lovend over Frimpong.

Volgens Alonso is Frimpong een sleutelspeler voor Bayer Leverkusen. “Frimpong is belangrijk voor de ploeg, maar ook voor mij. Hij heeft me geholpen bij de aanpassing van spelers. Het is een topgozer”, aldus de trainer. Frimpong zorgt voor vrolijkheid in de kleedkamer en heeft zich niet alleen als voetballer, maar ook als prof ontwikkeld. “Op het veld is hij een speciale speler. Er zijn niet veel Frimpongs.”

Heeft Jeremie Frimpong een basisplek op het EK?

In het Aviva Stadium in Dublin neemt Bayer Leverkusen het woensdagavond om 21.00 uur op tegen het Atalanta van Oranjespelers Teun Koopmeiners en Marten de Roon (geblesseerd). Tot dusver is de Duitse club dit seizoen ongeslagen in alle officiële wedstrijden.

Lees ook: Koeman verdedigt opvallende naam in voorselectie Oranje

In een interview met de NOS reageerde Frimpong op de woorden van Alonso. “Hij gelooft in mij en ik geloof in hem. Voor een speler is het fijn als de coach in je gelooft. Je kunt vrijer voetballen als je weet dat je zijn steun hebt. Hij was een geweldige speler. Als iemand als Alonso vertrouwen in je heeft, dan doet dat iets met je zelfvertrouwen”, aldus de verdediger annex middenvelder.

Frimpong speelde dit seizoen 45 officiële duels voor Leverkusen. Daarin was hij goed voor veertien doelpunten en twaalf assists. Op 13 oktober 2013 debuteerde hij in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (1-2 verlies) voor het Nederlands elftal. Tot dusver heeft hij twee interlands in Oranje gespeeld.