De ideale opstelling van Oranje op het EK volgens Aad de Mos

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
02 jan. 2024, 09:38
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Aad de Mos hoopt dat het Nederlands elftal op EK van komende zomer in Duitsland in een 4-3-3-opstelling aantreedt. De analist deelt dinsdag via sociale media zijn ideale opstelling van Oranje voor het eindtoernooi. Bondscoach Ronald Koeman staat in het komende halfjaar nog voor enkele lastige keuzes.

De Mos hoopt dat Justin Bijlow de eerste doelman van Oranje wordt. De doelman, die in 2023 twee interlands speelde en daarna mede door blessureleed ontbrak, moet in de optiek van de trainer in ruste de voorkeur krijgen boven onder anderen Bart Verbruggen, die de laatste vier interlands in de kwalificatiecyclus voor het EK onder de lat stond.

In de defensie heeft De Mos plaats voor Denzel Dumfries, Nathan Aké, Virgil van Dijk en Quilindschy Hartman. Op het middenveld zou de voormalig trainer van onder meer Ajax en PSV kiezen voor veel voetballend vermogen met Joey Veerman, Frenkie de Jong en Tijjani Reijnders.

Lees ook: Vijf spelers die in maart in Oranje hopen te debuteren

De voorhoede van Oranje moet volgens De Mos bestaan uit Calvin Stengs, Brian Brobbey en Cody Gakpo. Oranje speelt in de groepsfase van het EK tegen Frankrijk, Oostenrijk en de winnaar uit de play-offs tussen Polen, Wales, Finland en Estland.