Keuze Ronald Koeman over Ian Maatsen in Oranje wekt verbazing

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
01 jun. 2024, 08:50
01 jun. 2024, 08:51
© IMAGO

Julian Brandt en Nico Schlotterbeck hebben gereageerd op de beslissing van bondscoach Ronald Koeman om teamgenoot Ian Maatsen niet mee te nemen naar het EK in Duitsland. De twee internationals van Duitsland zijn, net als hun trainer Edin Terzic, vol ongeloof over de afwezigheid van de linkspoot in de definitieve selectie van Oranje.

“Voor mij als niet-Nederlander is dit onverklaarbaar”, vertelde Schlotterbeck op de persconferentie van Borussia Dortmund in Londen voorafgaand aan de Champions League-finale van zaterdag tegen Real Madrid. “Ik ben hierdoor erg verrast, maar ik ben ervan overtuigd dat Ian in de toekomst belangrijk zal zijn voor het nationale team.”

Absentie Ian Maatsen bij Oranje wekt verbazing

“Ik had Ian ook geselecteerd", vult Brandt zijn collega aan. Terzic werd op de persconferentie eveneens gevraagd naar de afwezigheid van Maatsen tijdens het EK in Duitsland. “Ik heb het gelezen. Ik was zeer, zeer verbaasd”, beaamde de oefenmeester van de Bundesliga-club.

Lees ook: Depay verwacht verrassing van Oranje op EK

“Van buitenaf gezien begrijp ik de beslissing om hem thuis te laten niet helemaal. De bondscoach zal er zijn redenen voor hebben, maar aan zijn vorm en werklust kan het niet liggen”, aldus Terzic. Duitse media spraken eerder deze week ook al hun verbazing uit over de afwezigheid van Maatsen in de 26-koppige selectie van Koeman.

Volgens Koeman was de reden om Maatsen, die nog geen interland voor Oranje speelde, te passeren daarentegen eenvoudig. "We hebben meerdere jongens die op zijn positie kunnen spelen en die krijgen de voorkeur: Nathan Aké en Daley Blind. Blind heeft een geweldig seizoen bij Girona gedraaid en Micky van de Ven heeft bij Tottenham Hotspur ook nog linksback gespeeld. Met de type voetballers die we hebben, geeft het mij de gelegenheid om een extra aanvaller mee te nemen", verwijzend naar Steven Bergwijn van Ajax.