Oranje-afwezige onaangenaam verrast: 'Ik dacht: is dit serieus?'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
07 jun. 2024, 10:15
07 jun. 2024, 10:25
Ronald Koeman, Oranje
© IMAGO - Bondscoach Ronald Koeman

Door een commerciële trip naar Australië met AC Milan sluit Tijjani Reijnders pas vrijdag aan bij het Nederlands elftal, dat zich in Zeist klaarstoomt voor het EK in Duitsland. De middenvelder van Oranje was onaangenaam verrast door de opvallende reis van zijn club.

Samen met Teun Koopmeiners, die met Atalanta op 2 juni een inhaalwedstrijd speelde tegen Fiorentina (3-2 verlies), sluit Reijnders vrijdag als laatste aan bij de EK-selectie van Ronald Koeman. De middenvelder van AC Milan speelde op 31 mei in het Australische Perth een oefenwedstrijd tegen AS Roma (5-2 verlies). "In eerste instantie dacht ik: is dit serieus?", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Tijjani Reijnders was onaangenaam verrast door Australië-reis

AC Milan hoefde de EK-spelers pas op 3 juni af te staan aan de nationale bonden. Reijnders: “Dingen die je niet kunt veranderen, moet je aanvaarden. Bovendien besef ik dat dit soort reizen in het kader van promotie en de financiën belangrijk zijn voor AC Milan." Uiteindelijk heeft hij ook een mooie trip gehad en bijzondere momenten meegemaakt. "Er kwamen in Perth 56.000 mensen op de wedstrijd tegen AS Roma af. Niet normaal. En wanneer zie je nu koala’s en kangoeroes? Dat heb ik toch weer even meegepakt."

Lees ook: Eén Oranje-speler weet nu al dat hij op de bank zit op het EK: ‘Klote’

Tijdens zijn verblijf hield Reijnders rekening met het Nederlands elftal. Zo bleef hij, om zo min mogelijk last te ondervinden, qua tijd in het Europese ritme. “Daardoor had ik na terugkomst geen last van een jetlag." Van bondscoach Ronald Koeman kreeg hij ook nog eens twee dagen extra rust. "Daardoor kon ik toch even bijkomen, want 24 uur vliegen kost energie."

Koeman vindt het niet vervelend dat Reijnders en Koopmeiners later aansluiten bij Oranje. Tijdens een persconferentie zei hij eerder dat het zijn eigen keuze was “Ik heb puur gekeken naar fitheid, frisheid. Dan neem ik er genoegen mee dat ze er een wedstrijd niet bij zijn. Dat ze de tweede wedstrijd gaan spelen? Dat kun je verwachten, ja”, verwees de bondscoach naar het oefenduel met IJsland van maandag.