Oranjetopscorer Vivianne Miedema verruilt Arsenal voor rivaal

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
05 jul. 2024, 12:00
05 jul. 2024, 17:09
 Vivianne Miedema, Oranje Leeuwinnen, Manchester City
© IMAGO - Vivianne Miedema maakt de overstap naar Manchester City

Vivianne Miedema heeft transfervrij de overstap gemaakt naar Manchester City. De spits van de Oranje Leeuwinnen heeft voor drie jaar getekend bij de Engelse topclub. Het afgelopen seizoen nam ze na zeven jaar afscheid van Arsenal.

Op de site van Manchester City zegt Miedema verheugd te zijn over haar overstap. "Na mijn vertrek bij Arsenal besloot ik dat ik graag met de beste spelers in de wereld wilde blijven voetballen", aldus de topspits. "City heeft een goede, duidelijke voetbalvisie. De stijl van City past goed bij mij." Trainer Gareth Taylor is vanzelfsprekend blij met zijn aanwinst. "Ze is een geweldig talent en ik kan niet wachten om met haar te werken. Ze zal een toevoeging zijn voor het team."

Artikel gaat verder onder video

Vivianne Miedema maakt de overstap naar Manchester City

Twee maanden geleden maakte Miedema zelf bekend dat ze voor een nieuw avontuur koos. In de zomer van 2017 verruilde ze Bayern München voor Arsenal. Mede dankzij haar doelpunten werd de Londense club in 2019 landskampioen en won ze drie League Cups. In de laatste twee seizoenen verliep haar periode in Londen een stuk minder succesvol en kampte de spits, die topscorer aller tijden van de Women's Super League is, met blessures.

Lees ook: Derksen: ‘Turkije is een ren-je-rot-show en géén team'

Met Miedema eindigde Arsenal afgelopen seizoen als derde in de Engelse competitie. Manchester City werd op doelsaldo tweede achter kampioen Chelsea. "Het is een absolute eer geweest om voor deze club te spelen", zei Miedema eerder over de Londense club. "In het voetbal weet je nooit hoelang je ergens speelt. Je moet van ieder moment genieten, maar bij Arsenal wist ik direct dat dit de plaats was om me als mens en voetballer te ontwikkelen."

Lees ook: Boskamp mist één middenvelder bij Oranje: 'Dan heb je meer duelkracht'

Door een kruisbandblessure miste Miedema vorig jaar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland met Oranje. Op het Wereldkampioenschap van 2019 in Frankrijk kroonde ze zich tot topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen. Ze passeerde destijds Manon Melis, inmiddels staat de teller op 95 doelpunten in 118 interlands.

Lees meer over:

Oranje V. Miedema