Jack van Gelder trekt 'buitengewoon vervelende' conclusie na oproep Zirkzee

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 jun. 2024, 23:04
13 jun. 2024, 12:25
Jack van Gelder in een uitzending van De Oranjezomer
© Talpa - Jack van Gelder in een uitzending van De Oranjezomer

Jack van Gelder vreest dat Brian Brobbey spoedig de EK-selectie van het Nederlands elftal gaat verlaten. De journalist reageerde woensdagavond in De Oranjezomer op het nieuws dat Joshua Zirkzee op het laatste moment alsnog door bondscoach Ronald Koeman is toegevoegd aan de spelersgroep van Oranje in Duitsland.

Brobbey viel woensdagmiddag met hamstringklachten uit tijdens de open training die Oranje afwerkte in Duitsland. De aanvaller van Ajax onderging vervolgens een MRI-scan, waaruit bleek dat er geen schade aan die spieren zijn ontstaan, hoogstens een verstijving. Toch besloot Koeman uren later om Zirkzee alsnog vanaf zijn vakantieadres in Miami te laten invliegen. De aanvaller van Bologna meldt zich donderdag in Wolfsburg.

Artikel gaat verder onder video

Joshua Zirkzee meldt zich bij Oranje in Wolfsburg

Van Gelder vindt de keuze van Koeman terecht. “We hadden het er net al over voor de uitzending. Dat is de enige speler die je erbij moet halen”, benadrukte de journalist. “Luuk de Jong is fantastisch, maar dat is een heel ander soort speler.”

Lees ook: Quinten Timber vertelt eindelijk 'waarheid' over missen van EK

“Hij is nog nooit geselecteerd voor het Nederlands elftal en hij is nu dus de aangewezen man.” Dat is volgens Van Gelder overigens niet alleen maar goed nieuws. “Ik vermoed én denk dat Brobbey binnenkort gaat afvallen. Als je nu al last hebt van een verstijfde hamstring, dan kan dat niet goed gaan. Hij is een heel explosieve voetballer, dus het zou buitengewoon vervelend zijn.”

Lees ook: Waarom spreekt Jeremie Frimpong alleen Engels en geen Nederlands?

“Maar neem van mij - ik hoop dat dit de laatste blessure is voor het Nederlands elftal - aan dat er bij alle landen nog hele gekke blessures aankomen tijdens het toernooi”, aldus Van Gelder. Woensdagochtend gaf Koeman nog aan dat hij geen vervanger voor Teun Koopmeiners op zou roepen. Voor Frenkie de Jong haalde Koeman in de persoon van Ian Maatsen wel een vervanger. Nu bestaat de selectie alsnog, en voorlopig, uit 26 spelers.