Voorbeschouwing: vijf dingen die je moet weten over Nederland - Tsjechië

Jildert Jildert
27 jun. 2021, 12:55
27 jun. 2021, 12:57
© IMAGO

Nederland en Tsjechië trappen om 18:00 af voor de achtste finale in de Puskás Arená in Boedapest. Nederland bereikte de volgende ronde als groepswinnaar, terwijl de Tsjechen beste nummer drie werden in hun poule. Hier vijf dingen die je moet weten over Nederland - Tsjechië

Winnaar speelt tegen Denemarken in Baku

De winnaar van deze wedstrijd wacht komende zaterdag Denemarken, dat gisteren indruk maakte tegen Wales. Het decor van deze kwartfinale is het Olympisch Stadion in Baku. 

Malen in plaats van Weghorst

Afgaande op zijn uitstekende optreden tegen Noord-Macedonië zal Frank de Boer waarschijnlijk kiezen voor Donyell Malen tegen de Tsjechen. Verder brengt De Boer vermoedelijk geen wijzigingen door in zijn opstelling

Stekelenburg stopt penalty’s beter dan Krul

Mocht het aankomen op strafschoppen, dan is de kans klein dat De Boer hetzelfde doet als Louis van Gaal in 2014. Op de besloten training bleek Stekelenburg beter penalty’s te stoppen dan ‘penaltykiller’ Tim Krul.

Tsjechië had moeizame voorbereiding

Voor de Tsjechen verliep de voorbereiding op deze achtste finale allesbehalve soepel. De ploeg arriveerde door technische problemen met het vliegtuig pas zaterdagavond in Boedapest. Verder is het onzeker of aanvoerder Vladimir Darida vanavond meedoet.

Oranje heeft het altijd lastig tegen Tsjechië

De recente resultaten tegen de Tsjechen laten zien dat Nederland het altijd lastig heeft tegen het land. Oranje wist slechts drie keer te winnen, speelde drie keer gelijk en verloor vijf keer. Hoog tijd om te breken met het verleden!

Lees meer over:

Nederland WK 2022 Tsjechië