Hans Kraay junior ziet wekelijkse uitblinker juist in Oranje verbleken

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
18 feb. 2024, 18:50
18 feb. 2024, 18:50
© IMAGO

Hans Kraay junior is onder de indruk van wat Xavi Simons in het shirt van RB Leipzig laat zien. Over de prestaties van de aanvallende middenvelder in het Nederlands elftal is de analist van ESPN minder te spreken.

Simons heeft een goede week achter de rug. De ex-speler van PSV liet zich gelden in het Champions League-duel met Real Madrid (0-1 nederlaag) en maakte zaterdag een weergaloos doelpunt tegen Borussia Mönchengladbach (2-0 winst). "Hij is echt een hele grote meneer in Leipzig", vertelde Kraay zondag bij Goedemorgen Eredivisie.

Gaat Xavi Simons in 2024 uitblinken in Oranje?

"Hij heeft zó'n versnelling in zijn dribbels. Het enige is, en ik weet niet hoe jullie hiernaar kijken, dat het lijkt het alsof hij bij het Nederlands elftal er een beetje met de handrem op speelt." Bram van Polen haakte in op de opmerking van Kraay. "Ik weet niet of het de handrem is, maar hij laat bij het Nederlands elftal nog niet zien wat hij wel bij zijn clubs laat zien. Dat zal ook een stukje vertrouwen zijn. Bij zijn clubs is hij natuurlijk wel een beetje het mannetje", gaf de verdediger van PEC Zwolle aan.

Volgens Kraay zit Simons 'een beetje vast' als hij het Oranje-shirt draagt. Mario Been ziet het wel goedkomen met de nog altijd maar twintigjarige middenvelder. "Ik denk dat hij als hij nu naar het Nederlands elftal komt met zijn in de Duitse competitie en op het hoogste niveau verzamelde bagage, dat hij wel meer gaat laten zien."

Lees ook: Mislopen WK onder Van Gaal deed ervaren international pijn: ‘Dit hoort niet’

Simons kwam in 11 interlands tot 721 speelminuten in het Nederlands elftal. Daarin was het toptalent zonder succes op zoek naar zijn eerste doelpunt. Ook een assist wist de creatieveling in het Oranje-shirt nog niet te leveren.