Youri Mulder zou Steven Bergwijn niet naar EK meenemen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
14 mei 2024, 09:37
14 mei 2024, 10:19
© IMAGO

Youri Mulder zou het apart vinden als bondscoach Ronald Koeman besluit Steven Bergwijn op te roepen voor het Nederlands elftal. De analist is van mening dat de linksbuiten van Ajax dit seizoen onvoldoende heeft gepresteerd, zo vertelde hij maandagavond in voetbalpraatprogramma Rondo op Ziggo Sport.

De aanvaller maakte zondagmiddag indruk met een hattrick tegen Almere City (3-0). Volgens Mulder moet er echter niet te snel te enthousiast worden gedaan over de Ajacied, aangezien hij in de ogen van de analist dit seizoen ook vaak genoeg niet heeft gepresteerd in het shirt van de Amsterdammers.

Gaat Steven Bergwijn mee naar het EK?

“Hij (Bergwijn, red.) heeft toch veel te weinig laten zien dit jaar om überhaupt in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal”, aldus Mulder. “Die gaan we nu toch niet in het Nederlands elftal zetten, omdat hij drie goals tegen Almere maakt, hoop ik, jezus. We zijn er het er toch over eens: niet goed genoeg voor het Nederlands elftal op dit moment.”

Lees ook: Mike Verweij: ‘Hij staat op de nominatie voor het EK’

Trainer Kees van Wonderen was het niet eens met de uitspraken van Mulder. Volgens hem beschikt Bergwijn wel over de juiste vaardigheden. “Met zijn kwaliteiten maakt hij in te weinig duels echt het verschil. Dat is zonde, want die kwaliteiten heeft hij wel.”

De aanvaller kwam dit seizoen in dertig officiële wedstrijden voor Ajax tot dertien doelpunten en vijf assists. Voor Oranje speelde de linksbuiten tot nu toe 32 interlands, waarin hij acht keer scoorde.