Zirkzee meldt zich op andere manier alsnog bij Oranje in Berlijn

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
24 jun. 2024, 18:56
25 jun. 2024, 08:40
Joshua Zirkzee, aanvaller van het Nederlands elftal
© IMAGO - Joshua Zirkzee, aanvaller van het Nederlands elftal

Joshua Zirkzee is in Berlijn voor de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal van dinsdag tegen Oostenrijk op het EK. De spits miste maandag de laatste training voor het derde duel van Oranje op de Europese eindronde omdat hij ziek was.

Bondscoach Ronald Koeman en zijn selectie zijn met een trein naar Berlijn gereisd. Zirkzee ontbrak maandag aan het einde van de middag toen de Oranjeselectie de trein uitstapte in Berlijn. Alle andere spelers waren daar wel van de partij. Zirkzee is met een auto naar de hoofdstad van Duitsland gekomen. Koeman en verdediger Stefan de Vrij verschijnen om 19.45 uur op een persconferentie in het Olympiastadion van Berlijn, waar het duel met Oostenrijk dinsdag om 18.00 uur begint.

Artikel gaat verder onder video

Zirkzee maakte aanvankelijk geen deel uit van de selectie van Oranje voor het EK, maar de spits van Bologna werd anderhalve week geleden alsnog opgeroepen nadat Brian Brobbey last van stijve spieren in een bovenbeen had gekregen. Zirkzee kreeg geen speeltijd in de groepsduels met Polen (2-1) en Frankrijk (0-0) op het EK en moet zijn debuut nog maken voor de nationale ploeg.

Lees ook: Shownieuws vraagt zich af of Memphis Depay het EK ‘misbruikt’

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Oostenrijk uitgezonden?

Oranje is zo goed als zeker van de achtste finales van het EK. Als Albanië en/of Kroatië maandagavond niet winnen van Spanje en Italië, behoort Nederland sowieso tot de beste vier nummers drie in de groepsfase. Dan zijn er al twee nummers drie, die een minder resultaat hebben bereikt dan het Nederlands elftal, waardoor de plekken voor de twee slechtste nummers drie al vergeven zijn. In Groep A heeft nummer drie Hongarije definitief al minder punten dan Nederland.

Lees meer over:

EK 2024 Joshua Zirkzee