Zorgen voor Koeman: onbetwiste basisspeler van Oranje is ‘niet klachtenvrij’

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
30 jun. 2024, 13:07
01 jul. 2024, 12:33
Nederlands elftal, EK, EURO2024
© IMAGO - Het Nederlands elftal tijdens de groepstraining op het EK

Nathan Aké is niet honderd procent fit. De verdediger van Oranje had tot dusver alle EK-wedstrijden een basisplaats, maar is volgens het Algemeen Dagblad niet ‘klachtenvrij’. Denzel Dumfries is daarentegen wel weer ‘honderd procent fit’.

Ruim voor de training van het Nederlands elftal werd Aké zondag gezien met dokter Edwin Goedhart. Het duo werd gezien in het centrum van Wolfsburg. Aan het Algemeen Dagblad laat een woordvoerder van de KNVB weten dat het ‘niets exceptioneels’ is. De verdediger nam dan ook gewoon deel aan het eerste deel van de training zondag. Journalisten moesten echter na een kwartier alweer vertrekken. Aké was tot dusver goed voor één assist op het EK.

Artikel gaat verder onder video

Is Nathan Aké op tijd fit voor het duel met Roemenië?

Ronald Koeman heeft verder wél de beschikking over een volledig fitte spelersgroep. Dumfries is weer vrij van hamstringklachten en kan tegen Roemenië gewoon spelen, zo vertelde hij zelf zondagmorgen tijdens de persconferentie. Koeman hield hem in de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk (3-2 verlies) op de bank wegens tactische redenen en ‘pijntjes’.

Lees ook: Depay krijgt 'rare vraag' bij Oranje: 'Nee, hoezo? Ik begrijp je niet'

Aké speelde in de eerste drie EK-wedstrijden als linksback. Vrijdag verscheen de 48-voudig international op de persconferentie van Oranje. Dat insinueert normaliter dat hij het eerstvolgende duel weer een basisplek heeft. Dinsdag speelt Nederland de achtste finale tegen Roemenië. De wedstrijd begint om 18.00 uur en wordt gespeeld in de Allianz ArenA, de thuishaven van Bayern München.