Jesper de Jong mag zich opmaken voor debuut op Roland Garros

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 mei 2024, 16:31
24 mei 2024, 16:31
© IMAGO

Jesper de Jong mag zich opmaken voor zijn debuut op Roland Garros. De tennisser rekende vrijdag af met Jeffrey John Wolf (6-1 en 6-2) en plaatste zich daarmee voor het hoofdtoernooi. Dat lukte hem zonder setverlies in zijn drie kwalificatiewedstrijden.

Wolf staat bijna zeventig plaatsen hoger op de ATP-ranking, maar daar was vrijdag helemaal niks van te merken. Na een halfuur stond het al 6-1 voor De Jong. Alleen bij een 5-0 achterstand wist de Amerikaan zijn opslag te behouden.

Jesper de Jong gaat zijn debuut op Roland Garros maken

In de tweede set ging het iets gelijker op. Bij 2-2 kwamen er echter breekkansen voor De Jong. Vier daarvan werden weggeserveerd, maar bij de vijfde was het raak. De tennisser kwam daarna niet meer in de problemen en speelde de partij overtuigend uit.

Lees ook: ‘Troostprijs’ voor Zirkzee na mislopen EK-selectie

Begin dit jaar debuteerde De Jong op een grand slam tijdens de Australian Open. In de tweede ronde was de latere winnaar Jannik Sinner drie keer met 6-2 te sterk.

Door hun rangschikking zijn Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus automatisch verzekerd van een deelname aan Roland Garros. De Jong is de enige Nederlander die zich via de kwalificaties plaatste voor het hoofdtoernooi.