Joshua Zirkzee is uitgeroepen tot het grootste talent van de Serie A

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 mei 2024, 15:49
24 mei 2024, 15:49
© IMAGO

Joshua Zirkzeeis uitgeroepen tot het grootste talent van deSerie A. Het is voor de spits van Bologna een mooie erkenning voor zijn goede prestaties in het afgelopen seizoen. Daarnaast is het een troost nadat de aanvaller niet werd opgenomen in de voorselectie van Ronald Koeman voor het EK met het Nederlands elftal.

Joshua Zirkee gaat niet naar het EK

Zirkzee had afgelopen seizoen een groot aandeel in het succes van Bologna, dat zich met een derde plek wist te kwalificeren voor de Champions League. De spits speelde 37 officiële wedstrijden en was goed voor twaalf doelpunten en zeven assists. In maart leverde zijn goede optredens voor het eerst een uitnodiging voor Oranje op. Vanwege een blessure moest hij echter afzeggen voor de oefeninterlands tegen Schotland (4-0 winst) en Duitsland (2-1 verlies).

Lees ook: Oranjespeler mist start EK-voorbereiding door reis naar Australië

Voor de voorselectie van het EK was Zirkzee ook in beeld, maar de spits raakte voor de tweede keer in korte tijd geblesseerd. Op 11 mei verliet hij in tranen het veld tegen Napoli (2-0 winst). “Hij is niet fit, en ik heb Brian Brobbey, Wout Weghorst en Memphis Depay”, zei de bondscoach eerder al in Veronica Offside.

Sinds 2018/19 reikt de Lega Serie A, het bestuursorgaan van de Italiaanse topdivisie,na ieder seizoen prijzen uit in tien verschillende categorieën. De negentienvoudig jeugdinternational van Jong Oranje komt in een fraai rijtje terecht. Nicolò Zaniolo, Dejan Kulusevski, Dusan Vlahovic, Victor Osimhen en Nicolò Fagioli gingen hem voor.