5 redenen waarom we Oostenrijk oprollen

Jildert Jildert
17 jun. 2021, 11:30
17 jun. 2021, 11:31
© IMAGO

De volgende horde voor Oranje op het EK2020 is Oostenrijk. Moeten we bang zijn voor Alaba & co? Natuurlijk niet! Hier vijf redenen waarom Nederland - Oostenrijk vanavond gewoon in een driepunter voor onze jongens eindigt.

De leeuw is los

De stemming over het Nederlands elftal lijkt compleet omgeslagen na het imposante optreden tegen Oekraïne. Oké, we kregen twee tegentreffers om de oren, maar het duurde ook niet lang voor we de wedstrijd weer naar ons toe trokken. Bovendien liet Oranje fris voetbal zien. Het vertrouwen is er!

Memphis wil zich laten zien

Weghorst, Wijnaldum en Dumfries: ze staan allemaal op het scoreformulier. Opvallende aanwezig is onze sterspeler Memphis Depay. De aanvaller zal erop gebrand zijn vanavond ook een doelpunt mee te pikken. En dat is alleen maar goed nieuws.

Oostenrijk mist zijn topscorer

Marko Arnoutovic, die tegen Noord-Macedonië de winnende maakte, is er vanavond in ieder geval niet bij. De topscorer van de Oostenrijkse ploeg schold voor zijn doelpunt een tegenstander de huid vol. Daarom heeft de UEFA hem voor één wedstrijd geschorst. Scheelt toch een slok op een borrel.

Oostenrijk wint amper op EK's

Voor de overwinning op Noord-Macadonië was het 31(!) jaar geleden dat Oostenrijk een zege behaalde op het Europees kampioenschap. We lijken dus niet veel te duchten te hebben van het Alpenland, al mag van onderschatting geen sprake zijn.

Een gelijkspel is eigenlijk genoeg.... en dat geldt ook voor Oostenrijk

Een salonremise zal het wel niet worden vanavond, maar toch: bij een gelijkspel is het Nederlands elftal zo goed als door naar de achtste finale. Vier punten is normaal gesproken voldoende. Hetzelfde geldt voor Oostenrijk, dat ook op drie punten staat.

Lees meer over:

Nederland WK 2022 Oostenrijk