Sneijder snapt niks van niet-selecteren Zirkzee

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 jun. 2024, 14:40
01 jun. 2024, 14:42
© IMAGO

Wesley Sneijder mist Joshua Zirkzee in de definitieve EK-selectie van Ronald Koeman. De recordinternational vindt dat de bondscoach hem altijd mee had moeten nemen naar het toernooi in Duitsland. Desondanks verwacht de voormalig middenvelder veel van het Nederlands elftal.

“Zirkzee is een zeer sterke speler, ik begrijp niet waarom hij niet met het nationale team naar het EK is gegaan”, zegt Sneijder tegen de Italiaanse tak van SkySports. “Hij had zeker moeten gaan, 100%. Ongetwijfeld zal hij na dit seizoen naar een hele grote club gaan”, aldus de recordinternational. Koeman neemt de spits van Bologna echter niet mee omdat hij niet honderd procent fit is. Begin mei viel de aanvaller geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Napoli (2-0 winst). De bondscoach nam hem daardoor ook al niet op in zijn voorselectie voor het EK.

Wesley Sneijder snapt niks van keuze Ronald Koeman

Het afgelopen seizoen was Zirkzee in 37 officiële wedstrijden goed voor twaalf doelpunten en zeven assists. Daarmee had hij een groot aandeel in het succes van Bologna, dat zich voor het eerst in de clubhistorie heeft geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Zijn goede spel leverde de spits in maart voor het eerst een uitnodiging voor het Nederlands elftal op.

Lees ook: Duitsers snappen niks van Oranje-selectie Koeman: ‘Bittere tegenslag!’

Koeman nam Zirkzee toen op in de voorselectie voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. Vanwege een blessure moest hij echter afzeggen en heeft hij zijn debuut voor Oranje nog niet kunnen maken. Zirkzee speelde wel negentien duels voor Jong Oranje (zeven doelpunten).

Ondanks het niet-selecteren van Zirkzee is Sneijder positief over Oranje. “Ze kunnen de halve finale bereiken. Andere landen zijn te sterk, ik denk dat de halve finale het hoogst haalbare voor ons is.” Hij heeft dus veel vertrouwen in Brian Brobbey, Memphis Depay en Wout Weghorst; de spitsen die Koeman wel meeneemt naar Duitsland.