Zirkzee lijkt EK te kunnen vergeten door blessure

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
13 mei 2024, 12:11
13 mei 2024, 12:36
© IMAGO

Een debuut in het Nederlands elftal lijkt ver weg voor Joshua Zirkzee. De spits van Bologna viel zaterdag uit in de wedstrijd tegen Napoli (2-0 winst). De spits had last van zijn linkerbeen en verliet in tranen het veld. Volgens Italiaanse media kampt hij met een hamstringblessure en is hij mogelijk een maand uitgeschakeld.

Zirkzee heeft dit seizoen een groot aandeel in het succes van Bologna, dat zich voor het eerst in de clubhistorie heeft geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De spits was in 37 officiële wedstrijden goed voor twaalf doelpunten en zeven assists. Zijn goede spel leverde hem in maart voor het eerst een uitnodiging voor Oranje op. Ronald Koeman nam hem destijds op in de voorselectie voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. Vanwege een blessure moest hij echter afzeggen.

Joshua Zirkzee lijkt EK te kunnen vergeten

Zirkzee speelde wel al negentien duels voor Jong Oranje, waarin hij zeven doelpunten maakte. Het Nederlands elftal speelt op 16 juni de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Polen. Daarvoor speelt Oranje nog op 6 juni in De Kuip de vriendschappelijke wedstrijd tegen Canada en vier dagen later speelt het team van Koeman in Rotterdam een oefeninterland tegen IJsland.

Lees ook: Mike Verweij: ‘Hij staat op de nominatie voor het EK’