Kwakman verwacht smoes van Koeman: ‘Gebruikt hij om hem niet op te stellen’

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 jun. 2024, 16:06
24 jun. 2024, 09:29
Kees Kwakman, Oranje, Nederlands elftal
© ESPN - Kees Kwakman (rechts), analist en voormalig profvoetballer

Kees Kwakman verwacht dat Memphis Depay dinsdagavond niet in de basis begint tegen Oostenrijk. De analist denkt dat bondscoach Ronald Koeman de fysieke gesteldheid van de spits van het Nederlands elftal gaat gebruiken als excuus om hem niet op te stellen.

Tot dusver maakt Depay nog geen onuitwisbare indruk op het EK in Duitsland en in twee duels scoorde de aanvaller van Atlético Madrid nog niet. “Tegen Polen (1-2 winst) was het meer een beetje ongelukkig”, aldus Kwakman, die vindt dat het tegen Frankrijk (1-1) wel ‘erg matig’ was. “Dan kan je wat mij betreft best wel eerder wisselen, bijvoorbeeld”, zo zei hij bij EK-Praat van ESPN.

Artikel gaat verder onder video

Speelt Memphis Depay tegen Oostenrijk?

Vincent Schildkamp vroeg vervolgens of de problemen bij Depay door zijn vele blessures in het afgelopen seizoen komen. "Misschien gaat hij (Koeman, red.) dat wel gebruiken om hem de komende wedstrijd niet op te stellen", speculeerde Kwakman. "Dat hij zegt dat hij fysiek wel moet uitkijken met hem. Maar of dat een rol speelt in hoe hij speelt, vind ik niet."

Lees ook: Virgil van Dijk neemt het op voor bekritiseerde Oranje-ploeggenoot

Kwakman vindt dat het slechte spel aan de aanvaller zelf ligt. "Ik vind dat hij verkeerde keuzes maakt", aldus de analist. "Het is niet makkelijk voor hem tegen twee bomen achterin. Er zijn echt wel momenten dat het niet gek is dat hij de bal verliest. Maar ik verwacht van een intelligente speler, wat hij is, dat hij veel betere keuzes maakt. In het belang van het team. In en rond de zestien hoeft hij dat niet te doen, maar als je ver van de goal af speelt, moet je gewoon doen wat er van je gevraagd wordt. Dan is hij maar niet de speler die het meeste in het oog springt", besloot hij.

Moet Memphis Depay starten tegen Oostenrijk?

8.8%

13.9%

77.2%

1901 stemmen