Koeman ziet middenvelder afhaken tegen Duitsland

Willem Leijgraf Willem Leijgraf
25 mrt. 2024, 10:34
25 mrt. 2024, 12:02
© IMAGO

Het Nederlands elftal staat dinsdag 26 maart in een oefeninterland tegenover Duitsland. De wedstrijd wordt afgewerkt in Frankfurt, maar Ronald Koeman reist maar met een 22-koppige selectie af naar de Oosterburen. Teun Koopmeiners is afgehaakt voor het duel met die Mannschaft. De 25-jarige middenvelder is niet fit en keert voortijdig terug naar zijn club Atalanta. Koopmeiners mocht tijdens de oefeninterland tegen Schotland als invaller nog een kleine tien minuten meedoen. Koeman heeft geen vervanger opgeroepen.

Koopmeiners kwam vrijdagavond in de Johan Cruijff ArenA in de 82ste minuut als vervanger van Georginio Wijnaldum in het veld, maar hield lichte klachten over aan deze invalbeurt. Hierdoor sloeg de 21-voudig international van Oranje een dag na de wedstrijd de uitlooptraining van het Nederlands elftal in Zeist over. Koopmeiners is, na Brian Brobbey (Ajax), Quilindschy Hartman (Feyenoord) en Stefan de Vrij (Inter), de vierde international uit de oorspronkelijke selectie van 26 man die af is gehaakt.

Teun Koopmeiners in vorm dit seizoen

Koopmeiners zag eerder deze maand zijn goede prestaties beloond worden met een oproep voor Oranje van Koeman. De spelmaker van Atalanta is dit seizoen de man in vorm in Bergamo, waar hij verdeeld over 34 wedstrijden al goed was voor 12 doelpunten en 4 assists. Koopmeiners heeft zich hiermee in de kijker gespeeld van de buitenlandse top en kan momenteel rekenen op interesse van onder meer Juventus en Liverpool.

Een goed EK kan Koopmeiners ongetwijfeld helpen bij een toptransfer. Het is echter de vraag of hij zijn vorm bij Atalanta ook weet door te zetten in Oranje. De ex-speler van AZ debuteerde in oktober 2020 in Oranje en behoorde tot de Oranje-selecties voor EK 2020 en het WK 2022. Desondanks wist hij bij het Nederlands elftal nooit écht te overtuigen. In de 21 interlands die hij speelde, was hij goed voor 2 doelpunten en 2 assists.

Lees ook: Walging om actie van Memphis Depay in catacomben

Koopmeiners werd de vorige keer in november ook door Koeman geselecteerd voor Oranje, maar begon tijdens het eerste duel in die periode met Ierland (1-0 winst) ook op de bank. De daaropvolgende wedstrijd tegen Gibraltar (0-6 winst) stond Koopmeiners als basisspeler negentig minuten binnen de lijnen, maar de bondscoach gaf vrijdag tegen Schotland de voorkeur aan Mats Wieffer, Tijjani Reijnders en Wijnaldum op het middenveld. Joey Veerman kwam vervolgens na ruim een uur spelen binnen de lijnen, waarna Koopmeiners in de slotfase pas mocht invallen.