Ed de Goeij zou Bijlow in het doel bij Oranje zetten

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
27 mei 2024, 15:44
27 mei 2024, 15:45
© IMAGO

Volgens Ed de Goeij heeft Ronald Koeman een 'luxeprobleem'. De bondscoach moet voor een plek onder de lat namelijk kiezen tussen Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam) en Justin Bijlow (Feyenoord). Laatstgenoemde is volgens de voormalig doelman momenteel de beste keeper

Sander Westerveld vindt dat het nog nooit zo lastig is geweest om een eerste doelman voor het Nederlands elftal te kiezen. “Twee jaar geleden leek het erop dat we helemaal geen keepers meer hadden en nu hebben we ineens een luxeprobleem”, vertelt de oud-international in gesprek met ESPN. “Ik vind de keepers die we hebben een beetje van hetzelfde niveau. Bijlow heeft weer maar de helft van de wedstrijden gekeept en is altijd geblesseerd, dus zijn krediet is wat mij betreft wel een beetje op bij Oranje."

Wie wordt de eerste doelman van Oranje?

De Goeij is het daar niet mee eens. Volgens hem wordt het inderdaad ‘een close call’ wie Koeman kiest. Maar zijn voorkeur gaat uit naar de doelman van Feyenoord. “Als ik eerlijk ben, denk ik dat Bijlow de beste keeper is, in alle facetten van het keepersvak. Het meevoetballen, het keepen, hij is de compleetste en heeft alles in huis om een topkeeper te zijn. Alleen Verbruggen en Flekken hebben het in Engeland laten zien.”

Lees ook: Oranje kan astronomisch bedrag verdienen: dit krijgt de winnaar van het EK

Westerveld zou een keuze maken tussen Verbruggen en Flekken. "Die vind ik allebei even goed", aldus de zesvoudig Oranje-international. "Laat ik voorop stellen dat er geen verkeerde keuze bestaat. Maar ik zou kiezen voor Verbruggen, omdat hij de jongste is en nog het meest kan groeien. Maar als hij voor Flekken of zelfs Bijlow kiest, is dat ook gewoon heel goed te verdedigen."

Het grootste deel van de voorlopige selectie verzamelt zich op maandag 27 mei in Zeist voor een ‘pre-camp’. Op woensdag 29 mei maakt Koeman zijn definitieve EK-selectie bekend en drie dagen later sluiten de overige spelers aan. Het EK gaat op 14 juni van start.