Verweij weet welke Oranjespeler als eerste in de bus is en niet lekker in zijn vel zit

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
07 jul. 2024, 12:57
08 jul. 2024, 11:53
Mike Verweij, Brian Brobbey, Nederland - Turkije, Oranje, Nederlands elftal
© De Telegraaf - Mike Verweij ziet dat Brian Brobbey slecht in zijn vel zit

Brian Brobbey zit ‘totaal niet’ lekker in zijn vel. Dat zegt Mike Verweij althans. Brobbey mocht zich na een persoonlijk goed seizoen bij Ajax melden bij de selectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland, maar na de groepsfase en inmiddels twee rondes in de knock-outfase staat de teller nog altijd op nul speelminuten. Volgens Verweij is de aanvaller niet blij met zijn rol.

In de kwartfinale tegen Turkije kwamen er bij Oranje drie spitsen binnen de lijnen. Memphis Depay mocht begonnen, Wout Weghorst kwam direct na de rust in het veld en Joshua Zirkzee maakte in de slotfase zelfs zijn debuut. Brobbey keek vanaf de bank toe en wist na afloop niet hoe snel hij in de bus moest zitten.

Artikel gaat verder onder video

Brian Brobbey zit slecht in zijn vel volgens Mike Verweij

“Brobbey was ontzettend snel. Snel in de mixed-zone, snel in de bus. Een heel stuk eerder dan zijn ploeggenoten. Dat geeft ook wel aan dat hij totaal niet lekker in zijn vel zit en ook niet blij is met zijn rol”, zo vertelt Verweij in de podcast Kick-Off Oranje van De Telegraaf.

Lees ook: Engelsen kijken angstig naar duel Oranje: ‘Zwaarst mogelijke tegenstander'

Het Nederlands elftal speelt dit EK nog maximaal twee wedstrijden. Woensdag de halve finale tegen Engeland en bij winst wacht vier dagen later de eindstrijd in Berlijn. Er is géén troostfinale. Het valt dus niet uit te sluiten dat Brobbey nog minuten gaat maken.

Wie gaat de finale halen, Nederland of Engeland?

84.5%

15.5%

5251 stemmen

Volgens Verweij is er nog ‘hoop’ voor Brobbey. “Want als je Zirkzee zag invallen… De marketingman van Zirkzee, Valentijn (Driessen, red.), vond dat hij héél goed trainde. Maar dan zie je wel dat dit soort wedstrijden anders is. Hij viel in en leed gewoon drie keer balverlies. Twee keer leverde hij de bal in en een keer verloor hij gewoon heel slap een duel. Dan weet ik niet of je niet beter Brobbey in kunt zetten als tegen Engeland nood aan de man is”, zo klinkt het.

Lees ook: KNVB verwacht bizar aantal Oranjefans in Dortmund

Artikel gaat verder onder video

Brobbey behoorde in tegenstelling tot Zirkzee vanaf de start van de voorbereiding op het EK tot de selectie van het Nederlands elftal. De spits van Ajax kreeg in de eerste week in Wolfsburg echter last van zijn hamstring, waardoor Koeman besloot Zirkzee tóch nog over te laten vliegen. Hoewel de spits van Bologna zich dus later meldde dan Brobbey, kreeg hij in de kwartfinale tegen Turkije de voorkeur in de slotfase.