Noa Lang: ‘De Nederlands pers brengt het alsof Oranje matig is’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
07 jan. 2024, 10:22
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Noa Lang wil in 2024 met het Nederlands elftal het EK in Duitsland winnen. De aanvaller van PSV denkt dat de selectie van bondscoach Ronald Koeman een kanshebber zou zijn om op 14 juli in Berlijn de beker de lucht in te steken. Oranje speelt eerst in de groepsfase van het EK tegen Frankrijk, Oostenrijk en een land dat binnenkort nog een ticket zal bemachtigen via de play-offs: Polen, Estland, Finland of Wales.

“Als we compleet zijn met Oranje, hebben we een goed team. Veel potentie. Ook al brengt de Nederlandse pers het alsof we matig zijn, wij hebben ons doel voor ogen”, benadrukt Lang in het Algemeen Dagblad. “Anders dan bij het WK in Qatar hebben we straks een voorbereiding van meerdere weken. Op het WK verloren we uiteindelijk toch ook pas na penalty's van de latere wereldkampioen, op de drempel van de halve finales.”

Noa Lang in Oranje

“Ik wil maar zeggen: zo dun is de lijn.” Lang, 24 jaar, maakte in oktober 2021 zijn debuut in het Nederlands elftal. Hij kwam in het WK-kwalificatieduel met Letland (0-1) een half uur voor tijd binnen de lijnen. Lang maakte ook deel uit van de selectie van Oranje op het WK in Qatar en kwam in 2023 tot 124 speelminuten onder Koeman. De teller staat inmiddels op tien interlands en twee doelpunten.

Lang wil eerst kampioen worden met PSV en zover mogelijk in de Champions League komen. “Ik heb heel veel zin in 2024, want het komt niet elk jaar voor dat je er met je club zo goed voor staat als wij nu met PSV. En het is een toernooi-jaar met Oranje, wat ook niet altijd zo is. Met PSV wil ik kampioen worden, liefst al in april, zodat je helemaal niets van de Eredivisie hebt overgelaten. Dat is niet arrogant bedoeld, maar een ambitie die iedereen in ons team heeft. Koud bij een rondrit op een platte kar in april? Maakt niet uit.”

“Hoe kouder, hoe leuker het feestje wordt. En dan zing ik iedereen wel warm, haha. Verder wil ik zover mogelijk komen in de Champions League en het EK winnen.” PSV won elk van de eerste zestien competitieduels, heeft daarmee een voorsprong van tien punten op Feyenoord en staat in de achtste finales van de Champions League tegenover Borussia Dortmund.