NOS-verslaggever zorgt met pikante vraag voor irritatie bij De Vrij

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
11 jul. 2024, 14:16
12 jul. 2024, 13:49
Stefan de Vrij, Nederland - Engeland, Nederlands elftal
© NOS - Stefan de Vrij, verdediger van het Nederlands elftal

Na de verloren halve finale tegen Engeland (1-2) werd Stefan de Vrij geïnterviewd door NOS-verslaggever Thierry Boon. Eén vraag van de journalist zorgde zichtbaar voor veel irritatie bij de verdediger van het Nederlands elftal. In de laatste minuut werd de international woensdagavond geklopt door Ollie Watkins, waardoor Engeland zich plaatste voor de EK-finale.

De Vrij blikte in eerste instantie terug op het late tegendoelpunt van Watkins. “De spits valt de ruimte achter Virgil van Dijk aan en ik volg hem. Ik moet hem zijn rechter geven, dat is in principe de moeilijkste hoek. Hij schampt nog een beetje mijn been en gaat er tussendoor”, aldus de verdediger van Oranje. De international vond het de enige manier waarop hij kon verdedigen. “Hij kon niet strakker in het hoekje. En ja, dan sta je hier.”

Artikel gaat verder onder video

Stefan de Vrij raakt geïrriteerd na vraag van journalist

Boon vroeg vervolgens of De Vrij zichzelf ‘iets kwalijk neemt’. Toen de verdediger de vraag van Boon hoorde, reageerde hij meteen door afkeurend zijn hoofd te schudden. “Ik bedoel: je speelt een dijk van een wedstrijd en dan lukt het op het laatste moment niet om ervoor te komen”, lichte de verslaggever zijn vraag snel toe. De Vrij: “Wat wil je dat ik hierop zeg?” De journalist had daar niet van terug, waarna hij meteen een nieuwe vraag stelde: “Waar lag het aan dat het spel gedurende de tweede helft weer beter werd?”

Lees ook: Driessen kiest andere speler dan Gakpo als ‘Nederlands beste man op het EK'

“We werden wat preciezer met de bal”, repliceerde De Vrij. “We bezetten de posities iets beter. We vonden wat vaker de vrije man en hielden de bal wat meer in de ploeg. We hebben een unieke kans laten liggen.”

Lees ook: Stopt Van Dijk bij Oranje? ‘Geen flauw idee hoe mijn toekomst eruitziet’

Vlak voor het EK werd Boon ook al bekritiseerd vanwege een vraag die hij stelde aan Xavi Simons. De middenvelder annex aanvaller had in de vriendschappelijke interland met IJsland (4-0) net zijn eerste doelpunt voor Oranje gescoord en de verslaggever vroeg naar de concurrent (Jeremie Frimpong) van Simons. “Hoezo concurrent?”, repliceerde de international geïrriteerd. “Het is gewoon een teamgenoot. Ik geniet ook van hem.” Volgens Rafael van der Vaart probeerde Boon destijds frictie te creëren.

Een verdiende nederlaag van Nederland tegen Engeland

34.6%

65.4%

3117 stemmen